Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CAF Bajnokok Ligája: története tizedik sikerét aratta az Al Ahly

Az afrikai Bajnokok Ligája döntőjét rendezték meg szombat este, ahol a dél-afrikai Kaizer Chiefs csapott össze az egyiptomi Al Ahly csapatával Casablanca városában.

(Photo by Stringer/picture alliance via Getty Images)

Előzetesen sokkal esélyesebbnek az egyiptomiakat vélte mindenki, és a fogadóirodák is így vélekedtek erről, sokkal alacsonyabb szorzó volt rájuk. Az első félidőben azonban nem tudták felülmúlni ellenfelét az Al Ahly, mindösszesen egyetlen említésre méltó szituáció volt az első játékrészben és az sem egy helyzet, hanem egy kiállítás. A hosszabbításban Happy Mashiane belépőjét elsőre csak sárga lappal jutalmazta a Burundi játékvezető, majd a VAR-t követően kiállította a 23 éves hátvédet Pacifique Ndabihawenimana sporttárs.

Az emberelőnynek köszönhetően az egyiptomi együttes támadóra fogta a második játékrészben azonnal, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis az 53. percben Tawfik átadásából Mohamed Sherif tudott gólt szerezni (0-1). A 25 éves középpályás 11 perccel később az előkészítő szerepét vállalta, Mohamed Magdi Kafshát szolgálta ki, aki élni tudott a lehetőségével (0-2). Tíz minutummal ezt követően megjött az egyiptomi gárda harmadik, mindent eldöntő gólja, amelyet El Soulia szerzett, és ezúttal is Sherif volt a gólpasszt jegyző játékos (0-3). Az Al Ahly ezzel begyűjtötte tizedik CAF Bajnokok Ligája győzelmét és ez volt már a harmadik címvédésük.

CAF Bajnokok Ligája, döntő
Kaizer – Al Ahly 0-3
(0-0)
Játékvezető: P. Ndabihawenimana (Burundi), Helyszín: Stade Mohamed V (Casablanca)
Gólszerzők:ill. M. Sherif (53.), M. Kafsha (64.), El Soulia (74.)
Kiállítva: H. Mashiane (45+4.)