Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négy átigazolási időszakból kizárták az olasz csapatot

A nemzetközi szövetség ritkán látható, súlyos büntetéssel sújtotta az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Spezia csapatát szabálytalan igazolásai miatt…

 

A FIFA a pénteki napon közölte, hogy négy átigazolási időszakra szóló tiltással sújtotta a Spezia csapatát a nemzetközi szervezet a 18 éven aluli játékosok átigazolásával és nyilvántartásba vételével kapcsolatos jogsértések miatt, mivel a hírek szerint az olasz klub több fiatal nigériai játékost hozott volna a Serie A-ba szabálytalan módon, megkerülve a nemzeti bevándorlási szabályokat.

A büntetés az idén nyári transzfer időszakra még nem, a téli átigazolási időszaktól kezdve lesz érvényes. Onnantól tehát a Spezia egészen 2023 nyaráig nem igazolhat új labdarúgókat.

Természetesen az érintett olasz egyesület fellebbezett a döntés ellen, és remélik a súlyos szankció enyhítését. Hivatalos döntés a következő hetekben várható.

A Spezia az elmúlt idényben hosszú idő után tért vissza az olasz első osztályban, és a 20 csapatos mezőnyben elért 15. helyezéssel magabiztosan őrizte meg bennmaradását.