Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Katar kiütéssel, Honduras hátrányból fordítva győzött – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra a D csoport második fordulós mérkőzéseit bonyolították le az Egyesült Államokban zajló Arany-kupában…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Az észak-amerikai kontinensbajnokságon vendégszereplőnek számító Katar a papírformának megfelelően 4-0-s sikert aratott a csoport leggyengébb tagjának számító Grenada ellen. A 2022-es vb-rendező hamar eldöntötte a három pont sorsát, hiszen már az első félidőben háromszor volt eredményes, közvetlenül a szünet után pedig a negyedik találatot is bevitték, végképp elvéve az ellenfél felzárkózás iránt táplált esetleges reményeit. Az első mérkőzésen is eredményes Akram Afif góllal és gólpasszal vette ki a részét a katari sikerből.

Grenada – Katar 0-4 (0-3)
Gólszerzők:ill. Hatim (11.), Afif (22.), Muntari (36.), Almoz (46.)

 

Kifejezetten fordulatos mérkőzést hozott a csoport rangadója, Honduras ugyanis hátrányból fordítva győzött 3-2-re Panama ellen, mellyel bebiztosította a továbbjutást. Az MLS-ben szereplő Romell Quioto kezdte a gólgyártást Honduras számára az első félidő derekánál, miután korábban már egy meg nem adott gólig is eljutottak, azonban az első félidő végéig Panama 2-1-re fordítani tudott. Ismét eredményes volt a Dunaszerdahely légiósa, Erick Davis, aki az első mérkőzéshez hasonlóan újra büntetőből vette be az ellenfél kapuját. A szünetben tehát Panama 2-1-re vezetett, a fordulást követően azonban a hondurasiak addig nyomtak, mígnem a 61. és a 65. percben szerzett találatok jóvoltából megfordították a mérkőzést. Quioto a második gólját és a mindent eldöntő találatot szerezte, mellyel kétségkívül a továbbjutást ünneplő Honduras hőse lett.

Panama – Hoduras 2-3 (2-1)
Gólszerzők: E. Davis (32. – büntetőből), Yanis (45+1.), ill. Quioto (22., 65.), A. López (61.)

 

A D csoport aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)