Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid nyerte a legendák El Clasicóját – videóval

Tel-Avivban találkoztak egymással a Barcelona és a Real Madrid legendái egy nosztalgiamérkőzésre. A 40-40 perces félidőkben szenzációs cseleket és megmozdulásokat láthattunk a rivális klubok ikonjaitól, de ami még fontosabb, hogy gólokat is. A katalánok az első félidőben még vezettek, de a fővárosiak a második játékrészre visszajöttek a meccsbe, majd megfordítva az eredményt meg is nyerték azt. Legutóbb 2017-ben játszottak az ikonok egymás ellen, akkor a Barcelona nyert 3-2-re. 

Az első félidőben valamennyivel jobbak voltak a Barcelona legendái. A 19. percben Ronaldinho már majdnem gólt szerzett, de ezt a kapus még hárította. A 26. percben azonban tizenegyest kapott a katalán együttes Nunez szabálytalansága után, amit Ronaldinho magabiztosan értékesített is, ezzel megszerezve csapatának a vezetést. A tel-avivi stadionban egyértelműen többségben voltak a Barcelona-drukkerek, amit onnan is lehet tudni, hogy Figót éles füttykoncert kísérte a labdavezetéseinél. A 39. percben Saviola kapott szenzációs passzt Ronaldinhótól, de nem tudta értékesíteni a 100 százalékos ziccert, így az első játékrészben már nem változott a meccs eredménye.

A második félidőt viszont már a Real Madrid kezdte jobban, ami annak is volt köszönhető, hogy Munitis pályára lépett. A csereként beálló játékos ráadásul ki is egyenlített a 42. percben, amikor a kapus hatalmas hibáját kihasználva, illetve a hálóőrt kicselezve a kapuba lőtt. Nem kellett sokat várni a vezető találatra sem, mindössze két percet: Munitis most előkészítő volt a támadásban, a gólt pedig Alfonzo a kapus feje felett perdítette a hálóba. Átvette az irányítást a Real Madrid, de az 59. percben egy csodás Rivaldo keresztlabda után kiegyenlített a Barcelona, a gólszerző pedig Jofre volt. A következő percekben a Real Madrid legveszélyesebb játékosának, Munitisnak voltak helyzetei, de ezeket rendre elrontotta. A 70. percben viszont egy szép egyéni megvillanás után De La Red ismét vezetést szerzett a Madridnak. Alfonzo a 74. percben egyedül futhatott a kapu felé, és eldönthette volna a mérkőzést, de nagyon gyengén, csak a kapus kezébe lőtte a labdát. A 77. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással Ronaldinho, ám csak a sorfalba lőtte a labdát. Ezt követően még a Real vezetett néhány támadást, de az eredmény már nem változott.

Barcelona legendák – Real Madrid legendák 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Ronaldinho (26. – büntetőből), Jofre (59.) ill. Munitis (42.), Alfonzo (44.), De La Red (70.)
Sárga lap: – ill. Nunez (26.)
Kiállítás: – ill. –