Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL selejtező: megérdemelt kétgólos győzelmet aratott a Ferencváros!

A Bajnokok Ligája selejtezőkörének 2. fordulójában a Ferencváros a litván bajnok Zalgiris Vilnius ellen lépett pályára. Az első játékrészben az FTC kétgólos előnyt épített ki, és végül meg is őrizte ezt a különbséget, így jó helyzetből várhatja a visszavágót Peter Stöger csapata.

Sokkal jobban játszott az első félidőben a Ferencváros együttese, mint a Prishtina elleni első selejtező bármelyik játékrészében. A magyar csapat az első perctől kezdve letámadta ellenfelét, és jóval lendületesebben játszott litván ellenfelénél. A 10. percben majdnem meg is szerezték a vezetést, de Uzuni 11 méterről a lécet találta el. A félidő felénél Ryan Mmaee egyéni alakítása után Zubkov került ziccerbe, lövésével viszont a kapust találta el. 3 perccel később már előnybe került a Fradi. Ismét Mmaee cselezte át magát több játékoson, majd Uzunihoz passzolt, aki jól helyezett lövéssel bevette a kaput, 1-0! A 33. minutumban a Zalgiris tudott veszélyeztetni, de Dibusz védte Kyeremeh kísérletét. A szünet előtt nem sokkal megduplázta előnyét a Ferencváros. Tokmac indult el a saját térfeléről, majd 18-20 méterről leadott lövése utat talált a hálóba, 2-0!

A második félidő jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, a Zalgiris megpróbált támadóbban fellépni, de igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A 60. percben Ryan Mmaee előtt adott nagy lehetőség, hogy tovább növelje a Fradi előnyét, de a közeli fejese kapu fölé ment. A mérkőzés végéhez érkezve Blazic mutatott be egy kulcsfontosságú blokkot, így nem jött össze a szépítés a vendégeknek. A 87. percben Civic beadásából Boli fejelhetett volna gólt, de nem talált kaput a támadó. A ráadásban aztán még büntetőhöz jutott a Ferencváros Ljubisavljevic kezezése után, Uzuni büntetőjét viszont hárította a hálóőr. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott az FTC, viszont ennél akár jóval nagyobb előnnyel is utazhattak volna a visszavágóra.

Ferencváros – Zalgiris Vilnius (litván) 2-0 (2-0)
Helyszín:
Groupama Aréna Nézőszám: 10107 Vezette: G. Kruashvili
Gólszerzők: Uzuni (25.), Tokmac (39.) ill.-
Sárga lapok:
Kharatin (45.) ill. Gamakov (43.)
Kiállítás: – ill. –

Ferencváros: Dibusz – Civic, (Vécsei 90+2.) Mmaee S., Blazic, Wingo – Somalia, Kharatian, Tokmac (Zachariassen 69.) – Uzuni, Mmaee R. (Boli 76.), Zubkov (Mak 69.) Vezetőedző: Peter Stöger

Zalgiris: Gertmonas – Mikoliunas, Ljubisavljevic, Tatomirovic, Bopesu – Onazi (Kuklys 84.), Gamakov (Kis 60.), Verbickas – Kyeremeh (Karamarko 59.), Tadic (Sylvestr 65.), Videmont Vezetőedző: Vladimir Cheburin