Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Uruguayi válogatott védővel erősít az AS Roma! – sajtóhír

Az általában rendkívül jól értesült Gianluca Di Marzio beszámolója alapján a Serie A-ban szereplő AS Roma a Palmeiras kötelékébe tartozó Matías Vinával erősítheti meg a keretét…

(Photo by Gaston Szerman/DeFodi Images via Getty Images)

Gianluca Di Marzio úgy tudja, hogy az AS Roma az elvi megállapodást már megkötötte a Palmeirasszal Matías Vina játékjogát illetően. Az uruguayi válogatott védő 10 millió euró ellenében válthat csapatot, mely bónuszokkal tovább növekedhet. Vinával a személyes feltételekkel kapcsolatban szintén megegyezésre jutottak, ha minden jól megy, napokon belül hivatalosan bejelentheti az olasz fővárosi együttes az érkezését. 

Matías Vina 2020 januárja óta erősíti a Palmeirast. A híres brazil klub tagjaként rengeteg sikerben volt már része, hiszen nyert Brazil-kupát és Libertadores-kupát. Hazájában a Nacional színeiben lett profi, az uruguayi gárdával bajnokságot és Szuperkupát zsebelt be. A Palmeirasban 69, míg a Nacionalban 47 mérkőzésen lépett pályára. Vina 2019 óta stabil kerettagja és egyben kezdője az uruguayi válogatottnak, a fiatal védő ott volt az idei Copa American. Emellett az U20-as nemzeti csapattal 2017-ben megnyerte a Dél-Amerikai bajnokságot, míg a világbajnokságon a 4. helyen végzett társaival.