Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: lehengerlő győzelmet aratott Hollandia az első mérkőzésén

Brutális erődemonstrációval debütált a holland női válogatott, Ausztrália is győzni tudott a nyitónapon.

(Photo by Koki Nagahama/Getty Images)

Az E-csoport második mérkőzésén Japán csapott össze a kanadai válogatottal, azonban ahogyan azt előre meg lehetett jósolni a két csapat egy teljesen ki-ki párharcot játszott egymás ellen, hiszen míg Kanada az első játékrészben meg tudta szerezni a vezetést, addig Japán Iwabuchi góljának köszönhetően egyenlített a mérkőzés hajrájában a 84. perc folyamán.

Olimpiai játékok, női labdarúgás E-csoport, 1. forduló
Japán – Kanada 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Iwabuchi (84.) ill. Sinclair (6.)

Az F-csoport második mérkőzésén azonban már megkezdődött a tűzijáték, hiszen a holland női válogatott szó szerint átgázolt ellenfelén, már az első játékrészben 6 gólt rúgva Zambia védelmének. A mérkőzésen végül összesen 13 (!) gól született, amelyből a holland támadó, Miedema 4 gólt vállalt, a zambiai játékos, Banda pedig mesterhármassal válaszolt, amely így is csupán a szépítésre, az eredmény cicomázására volt elég a részéről.

Olimpiai játékok, női labdarúgás F-csoport, 1. forduló
Zambia– Hollandia 2-10 (1-6)
Gólszerzők: Banda (19. 82. 83) ill. Miedema (9. 15. 29. 59.) Martens (14. 38.) van de Sanden (44.) Roord (64.) Beerenstejn (75.) Pelova (80.)

A nap zárómérkőzésén pedig a G-csoport második összecsapását játszották le, amelyen kiderült, hogy az amerikai válogatottat 3-0-ra legyőző svédek a csoport élén tudnak-e maradni, vagy esetleg Ausztrália a helyükre tud ugrani egy esetleges nagy gólarányú győzelemmel. A győzelem ugyan összejött Új-Zéland ellen, azonban kisebb arányban, így Yallop és Kerr találatai csupán a tabella második helyére volt elég.

Olimpiai játékok, női labdarúgás G-csoport, 1. forduló
Ausztrália – Új-Zéland 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Yallop (20.) Kerr (33.) ill. – Rennie (91.)

A csoportok állása: