Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranylabda: Messi? Lewandowski? – Jorginho!

Olaszországban egyre erősebbek azok a hangok, amelyek szerint a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő, majd az olasz válogatottal az Európa-bajnokságon is révbe erő Jorginho neve ott kell, hogy szerepeljen az Aranylabda várományosainak szűk körében. Az olaszok korábbi ikonikus játékosa, Gianfranco Zola szerint is, a 29 esztendős játékos rá is szolgált a futballvilág legrangosabb elismerésére.  

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

“Jorginho megérdemelné az Aranylabdát, még akkor is, ha egy olyan fantasztikus játékos esélyes a címre megint, mint Lionel Messi!” – Idézi Zolát a Sporting Index.

“Szerencsés vagyok, hogy edzhettem őt a Chelsea-nél (Maurizio Sarri ideje alatt Zola a Chelsea-nél dolgozott másodedzőként – a szerk.), éppen ezért pontosan tudom azt is, hogy mennyire kiváló futballista. Jorginho képes hétről-hétre ugyan arra az állandó állandó teljesítményre, elképesztően kiegyensúlyozott játékos! Nem véletlen, hogy azok a csapatok, ahol játszik, ennyire sikeresek! A játékával megadja a szükséges egyensúlyt a pályán, diktálja a tempót a labdával, mindig megtalálja a tökéletes helyeket a passzaira. Hihetetlen idénye volt, olyan, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni! Még az Aranylabda-szavazásnál sem!” – Értékelt a korábbi kiváló csatár.

(…) Egy biztos, az olaszokon nem múlik majd Jorginho Aranylabda-győzelme (…)