Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: remek átlövés okozta a DAC vesztét – videóval

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában a DAC a szerb Partizan Beograd otthonába látogatott, ahol egygólos vereséget szenvedett.

A Partizan kezdte jobban a mérkőzést, a 2. percben Jedlicka védett, majd Vujacsics fejelt fölé. Ezután magára talált a DAC, a 7. percben Schafer is veszélyeztetett, majd Taiwo lövése kerülte el a kaput. A 19. percben óriási helyzetbe kerültek a szerbek, de Ricardo ziccerét hárította Jedlicka. A 19. percben azonban már nem tudott menteni a DAC kapusa, Markovics lőtte ki a hosszú alsót (1-0). A gól után is a szerb csapat irányított, Jedlickának több védést is be kellett mutatnia, hogy meccsben tartsa csapatát. A 41. percben újabb dunaszerdahelyi lehetőséget láthattunk, Fábry lőtt fölé.

A második játékrészben átvette az irányítást a DAC, a Partizan pedig visszaállt, próbált stabilan védekezni, és abból ellentámadásokat indítani. A 49. percben DAC-lehetőség következett, de Schafer elől sikerült felszabadítani. Ezután a Partizan került helyzetbe, de Jedlicka védte Pantics lövését. A kezdeti roham után kicsit lelassult a mérkőzés, a DAC jól tartotta a labdát, de nem talált fogást a belgrádi védelmen, míg a szerbek fegyelmezetten védekeztek, viszont nem tudtak veszélyes támadásokat vezetni. A 86. percben két szögletet is elvégezhetett a DAC, de egyikből sem sikerült egyenlíteni, így egygólos vereséget szenvedett a Dunaszerdahely.

Partizan (szerb) – Dunaszerdahely (szlovákiai) 1-0 (0-0)
Helyszín: Partizan Stadion (Belgrád); Vezette:J. Maae
Gólszerző:
Markovics (19.), ill.

Partizan: Sztojkovics – Miljkovics, Vujacsics, Szanicsanin, Urosevics – Jojics (Scsekics 74.), Zdjelar – Markovics (Holender 74.), Pantics, Jovics (Nathó 61.) – Ricardo  (Milovanovics 90. perc). Vezetőedző: Alekszandar Sztanojevics

Dunaszerdahely: Jedlicka – Vera, Kruzliak, Beskorovainy, Brunetti Valor, Moumou (Ciganiks 61.) – Fábry (Nebyla 61.), Schäfer, Balic – Divkovic, Taiwo (Sharani 80. perc). Vezetőedző: Németh Antal