Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az MLS-ből erősít az újonc! – sajtóhír

A hírek szerint Seria A újonca, a Venezia karnyújtásnyira áll attól, hogy átigazolja a a Sporting Kansas 19 esztendős tehetségét, Gianluca Busiót.

A velenceiek technikai igazgatója lényegében elismerte, hogy hamarosan aláírhat az amerikai középpályás. “Néha meglepnek a hírek amiket olvasok az átigazolások kapcsán. Nem tárgyalunk például Salvatore Espositoval (SPAL), Gianluca Busio viszont hamarosan megérkezhet.” – Jelentette ki Paolo Poggi.

A hírek szerint a két klub már előrehaladott tárgyalásokat folytat a háromszoros amerikai válogatott játékos átigazolásáról. Az olasz felmenőkkel is bíró Busio értékét a mértékadó transfermarkt.de 6 millió euróra taksálja, így a Venezia részéről komolyabb anyagi áldozattal járhat az USA-ban technikája, higgadtsága, valamint precíz passzai miatt – szerényen – az ‘amerikai Pirloként’ emlegetett játékos szerződtetése.

Érdekesség, hogy Gianluca Busio a Venezia második amerikai igazolása lehet, miután a klub már korábban megszerezte a szintén a középpályán bevethető, 19 esztendős Tanner Tessmann-t az FC Dallas együttesétől.