Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhetnek a nézők Olaszországban

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint készen állnak a tervek arra, hogy miként térhetnek vissza a nézők a sporteseményekre…

(Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto via Getty Images)

A Corriere dello Sport értesülései szerint Olaszországban a szabadtéri sporteseményeken a maximális kapacitás 50 százalékára engedhetnek be nézőket, a beltéri eseményeken pedig mindez 25 százalék. Ugyanakkor a labdarúgó-szövetség elnöke, Gabriele Gravina reméli, hogy az őszi focimeccseken a stadionok legalább háromnegyedén tartózkodhatnak nézők, de jelen állás szerint a Serie A augusztus 21-i rajtján félházzal kell majd számolnunk.

Emlékezhetünk rá, hogy az olasz bajnokság 2019-2020-as idényének múlt nyári folytatásában zárt kapuk mögött zajlottak az események a tavalyi háromhónapos kényszerszünet után. Az elmúlt szezonba első pár hetében megpróbálkoztak vele, hogy néhány biztonságosabbnak vélt régióban maximum ezer fő részt vehetett a mérkőzéseken, de ezt a járványhelyzet újbóli felerősödése utána idejekorán elvetették, és a 2020-2021-es szezon jelentős részét teljes zárt kapuk mögött rendezték meg a futballmérkőzéseket.

Azóta viszont Olaszországba egyre jobb ütemben haladnak az oltások, kevesebb az új fertőzés és a halálesetek, folyamatosan zajlik a labdarúgók beoltása is, így minden adott lehet az enyhítésekre, és arra, hogy az új szezonban a csapatok valóban nézők előtt vehessék újra birtokba a stadionokat.