Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Katar nagy küzdelemben, Mexikó simán jutott a négy közé – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra az első két negyeddöntő-mérkőzéssel indult az egyenes kieséses szakasz az észak-, és közép-amerikai kontinenstornán, az Egyesült Államokban rendezett Arany-kupán…

(Photo by Ralph Freso/Getty Images)

Az első negyeddöntőben a vendégszereplő Katar válogatottja 3-2-re legyőzte a későn ébredő El Salvador nemzeti csapatát. Az ázsiaiak semmit nem bíztak a véletlenre, két legfőbb gólfelelősük, Ali Almoez és Abdulaziz Hatim találataival nyolc perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. A szünet után ráadásul Almoez büntetővel 3-0-ra növelte a vezetést, mellyel végképp eldőlt a mérkőzés. A salvadoriak ugyan a második félidő derekánál Joaquin Rivas három percen belül lőtt két góljával egyetlen találatra felzárkóztak, egyenlíteniük már nem sikerült, így Katar érvényesítette a papírformát.

Arany Kupa, negyeddöntő:
Katar – El Salvador 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Almoez (2., 55. – a másodikat büntetőből), Hatim (8.), ill. Rivas (63., 66.)

 

A másik szombati mérkőzésen Mexikó három első félidei találattal talán még a vártnál is könnyebben, 3-0-ra múlta felül Honduras csapatát. Nem feltétlen úgy kezdődött a találkozó, hogy sima véget érhet, hiszen az első játékrész derekáig kiegyenlített küzdelem dúlt az “El Tri” mezőnyfölénye ellenére, azonban a félidő második felében 12 perc alatt lőtt három góllal Mexikó minden kérdést eldöntött. A gólok során az argentinoktól honosított Rogelio Funes Mori nyitotta, majd nem sokkal később Jonathan dos Santos és Orbelin Pineda is eredményes tudott lenni, így a szünetre lesimázták a találkozót. A folytatásban Gerardo Martino fiai leginkább az előny megtartására ügyeltek, és a katariakkal ellentétben, ők nem is engedték visszazárkózni a megnyert meccsbe az ellenfelet, hanem 3-0-val biztosan behúzták a továbbjutást.

Arany Kupa, negyeddöntő:
Mexikó – Honduras 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Ro. Funes Mori (26.), J. dos Sanos (31.), Pineda (38.), ill.

 

A negyeddöntők további menetrendje

07.26., hétfő, 01:00 Costa Rica – Kanada
07.26., hétfő 03:30 Egyesült Államok – Jamaika

Az elődöntők párosításai

Katar – Egyesült Államok / Jamaika
Mexikó – Costa Rica – Kanada