Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Schön gólpasszal járult hozzá a Galaxy kiütéséhez – videóval

Az MLS szombati játéknapjának nyugati rangadóján az FC Dallas csapata magyar légiósával a soraiban fogadta a szebb napokat is látott Los Angeles Galaxy együttesét…

(Photo by Abbie Parr/Getty Images)

Az FC Dallas csapata fantasztikus napot fogott ki, és három egymást követő vereségével a Los Angeles Galaxy 4-0-s kiütésével feledtette. A texiasakhoz májusban leszerződő Schön Szabolcs hatodik mérkőzésén lépett pályára új csapatában, az MTK egykori fiatalja először volt a kezdőcsapat tagja. A házigazda az első félidő hajrájában a 18 esztendős Ricardo Pepi duplájával kétgólos előnyhöz jutott, és a szünet után is folytatták lendületes támadójukat, Schön előretörését követően blokkolták a lövését, így a 20 éves magyar szélső bevárta a társát, Pepi pedig az 50. percben szerzett találatával elérte a mesterhármast. A fiatal amerikai tehetség 18 éves és 196 napos korában az MLS történetének valaha volt legfiatalabb triplázója lett. A Galaxy hiába próbálkozott a felzárkózás érdekében, a hajrában a Dallas újabb góllal állította be a 4-0-s végeredményt.

Schön első kezdőmérkőzésén egy gólpassz formájában megszerezte első “kanadai pontját” a klubjában. Mostani győzelmével a Dallas az utolsóról a tizedik helyre zárkózott fel a nyugati konferenciában, 6 ponttal vannak lemaradva az utolsó playoff-helyezéstől.

FC Dallas – Los Angeles Galaxy 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Pepi (27., 44., 50.), Obrian (88.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)