Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: Oyarzabal volt a hős

A D-csoport 2. fordulójának első mérkőzésén, két az első körben győző csapat találkozott. Brazília Németországot verte magabiztosan, míg az elefántcsontpartiak Szaúd-Arábia válogatottját győzték le, egyáltalán nem meggyőző fölénnyel.

(Photo by Masashi Hara/Getty Images)

 

Nem volt túl esemény teli a mérkőzés első félideje. Az első említésre méltó momentum az volt, amikor Luiz gólhelyzetben (véletlenül) összeakasztotta egy elefántcsontparti játékos lábát és a játékvezető kiállította.
Az emberelőnyben játszó afrikaiak sokáig nem tudtak helyzetbe kerülni, de az egész félidőben csak 3 kaput eltaláló lövésük volt, a braziloknak csupán egy, de abból majdnem gól született.

A brazilok sokkal nagyobb elánnal kezdték a második félidőt, de nem voltak veszélyesebb kapura, mint az első félidőben. Később mikor az elefántcsontpartiak is tudtak vezetni néhány támadást, egy kontra végén a brazilok egyik legnagyobb helyzete alakulhatott ki, azonban Antony a kapus kezébe fejelte a labdát, pedig nem volt körülötte senki.
A mérkőzés hajrájára létszámban kiegyenlítődött a két csapat, mivel Kouassi 13 perc alatt összeszedett két sárgát. Érdekesség, hogy az afrikaiak mindkét meccsükön kaptak piros lapot.
A mérkőzés végéig keményen dolgoztak a brazilok a győztes gól megszerzéséért, azonban ez egy olyan nap volt, amikor semmi sem sikerült.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás D-csoport, 2. forduló
Brazília – Elefántcsontpart 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.
Kiállítva: D. Luiz (13.) ill. Kouassi (79.)

Az első félidőben a meggyőző fölényük ellenére a spanyolok nem tudtak betalálni, csupán három kaput eltalált lövésük volt. Az ausztrálok védekezésben jól állták a sarat, azonban támadásban teljesen veszélytelenek voltak. A mérkőzés képe kicsit hasonlított az Európa-bajnokság spanyol-svéd meccsére, ami a spanyol csapatból többeknek is ismerős lehetett, hiszen többen is ott voltak az Eb-mérkőzésen is.

A második játékrész is nagyon hasonlóan alakult, azonban ekkor, már nem tudtak akkor fölényben játszani a spanyolok. A jeget a 81. percben Oyarzabal törte meg, ekkor Asensio passzából Glover kapuját.
Ezzel a találattal a spanyolok meg is szerezték a vezetést. Oyarzabal gólja volt az első az olimpián, amit a spanyolok szereztek mivel az 1. fordulóban 0-0-át játszottak Egyiptommal.

Az ausztrálok közel álltak egy újabb bravúros eredményhez, ők az 1. fordulóban az argentinokat verték.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás C-csoport, 2. forduló
Ausztrália – Spanyolország 0-1 (0-0)
Gólszerzők:ill. Oyarzabal (81.)

Az olimpiai csoportok állása