Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbítana hátvédjével a Chelsea – sajtóhír

Thomas Tuchel érkezése óta magára talált a középhátvéd, és ezt többször is remek játékkal hálálta meg a német mesternek, így az edző bizalmát élvezve valószínűleg nem lesz akadály a kontraktusának megújításában.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Angol sajtóinformációk szerint a Chelsea kész meghosszabbítani 2022-ben lejáró szerződését Andreas Christensennek, aki ha aláír 2025-ig kötelezheti el magát a londoni gárdánál.

A 47-szeres dán válogatott labdarúgó Frank Lampard irányítása alatt kevés játéklehetőséghez jutott, és ha esélyt is kapott, akkor sokat bizonytalankodott. A januárban kinevezett vezetőedző, Thomas Tuchel kezei alatt viszont önmagához képest szárnyalt a szezon hátralévő részében a 25 éves védő, aminek köszönhetően hosszútávon terveznének vele az angol csapatnál.

Christensen a német tréner irányítása óta 19 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken csak hat alkalommal kaptak gólt a Kékek, és ebből mindössze egyetlen találkozón szenvedtek vereséget.

A fiatal dán játékos 2012-ben érkezett a Chelsea korosztályos csapataihoz a Bröndbytől. Azóta a londoni gárdát szolgálta végig, csak egyetlen évet töltött el a Mönchengladbachnál kölcsönben még 2017-ben.