Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: spanyol játékvezető fújja a Fradi meccsét

Az UEFA általában csak két nappal a mérkőzések előtt teszi közzé, hogy kik vezetik a Bajnokok Ligájában rendezett találkozókat, néhány párosítás küldése mégis idő előtt kiderült. Az európai szövetség honlapja szerint a Ferencváros-Slavia összecsapást a spanyol Jesús Gil Manzano vezeti (augusztus 4., 20 óra, Groupama Aréna), míg a visszavágót a német Tobias Stieler (augusztus 10, 19 óra, Eden Aréna).

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A spanyol Jesús Gil Manzano 1984-ben született Don Benito városában, 2012-ben vezetett először La Liga-mérkőzést, 2018-ban azzal került be a hírekbe a Barcelona-Girona (2-2) spanyol bajnokit követően, hogy Lionel Messi nem fogott vele kezet. Az argentin világsztár április 10-én sem örült neki, amikor a Real Madrid 2-1-re legyőzte a katalánokat (2014-ben vezetett először El Clasicót, akkor is a Real győzött, 3-1-re). Ezen a nyáron pedig a Copa Américán tevékenykedett.

Tobias Stieler 40 éves hamburgi ügyvéd, 2012 óta játékvezető, 137 Bundesliga-mérkőzést vezetett idáig, 2018-ban ő fújta Athénban a görög-magyar (1-0) Nemzetek Ligája-mérkőzést.

Ide kapcsolódik, hogy Kovács István rangos feladatot kapott ebben a körben: a nagykárolyi játékvezető Varsóban a Legia Warszawa és a Dinamo Zagreb visszavágóját vezeti majd.