Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: otthon is megégett a DAC, búcsúzott a sorozattól

Kiesett az Európa Konferencia Liga selejtezőjében a Dunaszerdahelyi AC, miután a felvidékiek az idegenbeli vereséget követően hazai pályán is alulmaradtak a Partizan Belgráddal szemben.

A továbbjutás kérdése gyakorlatilag már a 20. percben eldőlt, hiszen a Partizan Danilo Pantic révén vezetéshez jutott, amivel összesítésben már kétgólos volt a szerbek előnye.

A második játékrészben a dunaszerdahelyiek némiképp visszakapaszkodhattak volna, ám Andrija Balic büntetőt rontott – ráadásul a hajrához közeledve tovább nőtt a vendégek előnye, Ricardo Gomes volt eredményes. Összesítésben tehát három gól volt a két csapat között, a DAC búcsúzott a kiírástól.

FC DAC 1904 (szlovák) – FK Partizan (szerb) 0–2 (összesítésben 0–3)
Helyszín: MOL Aréna; Játékvezető: Alain Bieri
Gólszerzők: Pantic (20.), Gomes (80.)
Sárga lap: Beskorovainyi (35.), Vera (51.), Nicolaescu (89.), ill. Urosevic (11.), Vujacic (16.), Pantic (35.), Jojic (50.)

DAC: Jedlicka – Kruzliak, Beskorovainyi, Brunetti – Vera (Rymarenko 81.), Njie (Moumou 70.), Schafer, Neblya (Balic 46.), Ciganiks – Zuberu (Taiwo 57.), Divkovic (Nicolaescu 81.). Vezetőedző: Németh Antal.

Partizan: Popovic – Lutovac, Vujacic, Sanicanin, Urosevic – Jojic (Scekic 70.), Zdjelar – Markovic (Jovic 61.), Natcho (Holender 61.), Pantic (Pavlovic 85.) – Gomes (Milovanovic 85.). Vezetőedző: Aleksandar Stanojevic.