Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EURO 2020: a Real Madrid legendája szerint nem Donnarumma volt az Eb legjobbja

Bár az UEFA az Európa-bajnok olasz válogatott kapusát, Gianluigi Donnarummát választotta az idei torna legjobb játékosának, azonban az egykori brazil világbajnok, Roberto Carlos szerint másnak kellett volna adni a díjat.

(Photo by Adam Davy/EMPICS via Getty Images)

A Manchester United balhátvédje klub és válogatott színekben is remek idényt zárt, a rajongók és a szakemberek pedig nem győzték dicsérni őt. Az Eb-n nyújtott teljesítményének köszönhetően többször is a Real Madrid legendájához, Roberto Carloshoz hasonlították, és ráragasztották a “Shawberto Carlos” becenevet.

A 2002-ben világbajnoki címet nyerő Roberto Carlos – akit a labdarúgás történetének legjobb balhátvédjeként tartanak számon – elárulta véleményét az angol balbekkről, és arról, hogy Gianluigi Donnarumma helyett Luke Shawnak kellett volna kapnia az Eb legjobb játékosának járó díjat.

“Shaw volt a torna legjobb játékosa. Fenn kell tudnia tartani ezt a szintet és továbbra is így kell játszania. Ez fontos” – nyilatkozta az egykori brazil kiválóság a GQ Magazinnak.

A londoni döntőben Shaw második percben szerzett találatával gyorsan megszerezte a vezetést Anglia Olaszország ellen, de az 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel az olaszok nyerték az Európa-bajnokságot. Roberto Carlos szerint azonban Anglia képes lehet nagy tornát nyerni a közeljövőben.

“Figyelemmel követtem az egész Európa-bajnokságot, szerintem az angol csapat nagyon jól játszott. A vereség benne van a pakliban, a játék része, de nagyon remélem, hogy a világbajnokságon is jól fognak szerepelni. Ha továbbra is ilyen eredményesen fognak játszani, akkor előbb vagy utóbb trófeát fognak nyerni” – tette hozzá a Real Madrid korábbi védője.