Az idei naptári esztendőben kellemetlen térdsérülése miatt egyetlen tétmérkőzésen sem játszó 20 éves középpályás a közelmúltban csatlakozott csapata edzőtáborához, és már felkészülési meccsen is pályára lépett, azonban most újabb visszaesést szenvedett el a kondíciója. Ugyanakkor a legfrissebb hírek szerint Szoboszlai már túl van a nehezén, és azt remélik, hogy a pénteki napon már újra teljes értékű edzésmunkát végezhet.

Szoboszlai minden sorozatot figyelembe véve 13 gólt és 19 előkészítést regisztrált 40 pályára lépés alatt a 2019-2020-as idény során, míg az elmúlt szezonban 20 meccs alatt 8 gól és 10 assziszt volt a mérlege a Red Bull Salzburgnál, melyet decemberben hagyott el a Lipcse kegyeiért, s a tavaly novemberben a válogatott Európa-bajnokságra való kijutásából is főszerepet vállalt az Izlandi elleni utolsó pillanatokban szerzett győztes góljával.

Sajnálatos módon azonban a 2021-es naptári esztendőben egyetlen tétmeccsen sem léphetett pályára a válogatottban és klubcsapatában sem makacs sérülése miatt – végre azonban talán lassan tényleg eljön az ő ideje, hogy újra bizonyíthassa tehetségét.