Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi is reagált a róla és Schäferről készült festményre

Bejárta a magyar sportsajtót az idei Európa-bajnokság egyik legmeghatóbb pillanata, amikor a Németország ellen gólt szerző Schäfer András a 2-2-es döntetlenre végződő találkozót követően sírva fakadt, hiszen a magyar válogatott roppant nehéz csoportjából való továbbjutásához ez a bravúros pontszerzés sem volt elég. Marco Rossi szövetségi kapitány „atyai öleléséről” egy festmény is készült, amelyet Egerben állítottak ki. A művet az olasz szakember és a fiatal válogatott középpályás is megcsodálta – erről Marco Rossi is beszámolt a Facebook-oldalán.

(Photo by Alex Grimm – UEFA/UEFA via Getty Images)

„Elképesztő! Nem is találok szavakat! Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy elkészült ez a festmény! Abban a pillanatban nem voltak bennem jó érzések, nagyon szomorú voltam. Fájt a kiesés, a mester pedig próbált megvigasztalni. Akkor persze nem sikerült neki, de most, így utólag már átértékeltem mindent, főleg ezt a pillanatot” – idézi a heol.hu Schäfer Andrást.

Marco Rossi egyébként azt mondta a játékosának, hogy ne szomorkodjon, büszkének és boldognak kell lennie, mert nagyon szép az a teljesítmény, amelyet a magyar válogatott elért az Európa-bajnokságon.

„Én egy érzelmekkel túlfűtött ember vagyok. A sportnak is vannak olyan túlfűtött pillanatai, amelyet ugyan csak egyszer él át az ember, az életében mégis nagyban meghatározó. Ez ilyen pillanat volt: egy kemény mérkőzésnek a zárása, vigasznyújtás egy sportolónak, aki fizikailag és pszichésen is megtett mindent a sikerért. A vereség után azonban összetört, pedig hatalmas siker van a háta mögött. Úgy gondoltam, ezt a pillanatot megfesteni is érdemes! Igaz, nem volt könnyű, főleg a méretarányok miatt, de teljes mértékben tükrözi azt az érzelemvilágot, amelyet vissza szerettem volna adni” – nyilatkozta Szűcs Rita, a festmény alkotója.

Az is kiderült, hogy az öt nap alatt elkészült festmény jó célt szolgál majd: „Árverésre szeretnénk meghirdetni és reméljük, hogy jó helyre fog kerülni” – mondta a festő. 

Marco Rossi szövetségi kapitány a Facebook-oldalán csodásnak nevezte a festményt.