Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megállapodott kiszemeltje leigazolásáról az AS Roma – sajtóhír

A legfrissebb olasz sajtóértesülések szerint az AS Roma együttese hamarosan bejelentheti új támadója érkezését, miután megállapodtak a leigazolásának részleteit illetően…

 

Többek közt a neves átigazolási szakértő Gianluca Di Marzio is beszámolt róla, hogy az AS Roma együttese a hétfői napon várhatja a szerződtetése előtti orvosi vizsgálatokra Eldor Shomurodovot, miután a “farkasok” megállapodtak a Genoa csapatával a klubváltásról. A forrás szerint a fővárosi gárda különböző bónuszokkal együtt 20 millió eurót fizethet az új játékosért.

A 26 éves üzbég támadó hazájában a Mash’al Mubarek és a Bunyodkor együtteseiben futballozott egészen 2017-ig, amikor a Rostov hívószavára a térségben jóval erősebbnek számító orosz Premjer Ligában igazolt. Shomurodov első másfél szezonja nem sikerült zökkenőmentesen, kiegészítőemberként kevés lehetőséghez jutott, és csak ötször volt eredményes, de a 2019-2020-as évad meghozta számára a remélt áttörést, és 28 bajnokin 11 alkalommal köszönt be. Bár az elmúlt szezont még az oroszoknál kezdte, kiváló teljesítménye révén felfigyelt rá az olasz élvonalbeli egylet, amely tavaly októberben le is igazolta őt.

A 2019-ben az év üzbég labdarúgójának választott Shomurodov első topligás szezonjában 31 mérkőzés alatt nyolc találattal zárt a Serie A-ban, és bár a többség számára teljesen ismeretlenként érkezett, csapatán belül rendkívül fontos szereplővé nőtte ki magát az évad végére.