Bejelentette új védőjét az Atalanta – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően az Atalanta csapata valóban tető alá hozta a napjaink egyik legnagyobb olasz hátvédtehetségének tartott ifjú védő leigazolását…

 

Az Atalanta együttese a szombati napon bejelentette, hogy a várakozásoknak megfelelően szerződtette Matteo Lovatót a Hellas Verona csapatától. A kiszivárgott információk szerint a bergamóiak ötéves szerződést kötöttek a 21 esztendős hátvéddel és 11 millió eurót fizettek érte.

A 21 éves korosztályos válogatott hátvéd a Genoa és a Padova utánpótlásbázisán pallérozódott, a 2019-2020-as szezonban utóbbi színeiben 17 mérkőzés jutott neki az olasz harmadosztályban (Serie C). A legmagasabb osztályban már ebben az idényben debütált, de állandó játéklehetőséget a 2020-2021-es szezonban tudott követelni magának. Lovato az előző bajnoki kiírás során fiatal kora ellenére 24 Serie A-mérkőzésen lépett pályára, ráadásul a nagyobb csapatok elleni rangadókon rendszerint kiváló teljesítménnyel vétette észre magát. Ebből kifolyólag a közelmúltban már a Juventus és az AC Milan is érdeklődött a megszerzése iránt.

Az új hátvéd megszerzésével az is egyre biztosabbnak tűnik, hogy a bergamóiak beadhatják a derekukat Cristian Romero eladását illetően, akit a Barcelona és a Tottenham egyaránt szívesen látna.