Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: a spanyolok hosszabbításban harcolták ki a továbbjutást

A csoportkör küzdelmeinek lezárása után a szombati napon már a negyeddöntőket rendezik meg a tokiói olimpiai játékok férfi labdarúgótornáján…

(Photo by Koki Nagahama/Getty Images)

Az előzetesen vártnál jóval szorosabb küzdelemben, Spanyolország csak hosszabbítás után aratott 5-2-es győzelemmel múlta felül Elefántcsontpart válogatottját a tokiói olimpia labdarúgótornájának első negyeddöntőjében. Az afrikaiak korán meglepetést okoztak, az első tíz perc végeztével ugyanis Gradel szögletét követően az egykor évekig Spanyolországban játszó Eric Bailly tudott eredményes lenni. Nem sokáig örülhettek azonban, mert a lassan egyre inkább játékba lendülő hispánok az első félóra végén egy védelmi hibát kihasználva Dani Olmo jóvoltából egyenlítettek. A félidő vége előtt akár a vezetést is átvehették volna, Oyarzabal találatát azonban a videóbíró les miatt érvénytelenítette. A második félidőben is sokáig 1-1-re állt a mérkőzés, majd a 91. percben Max Gradel az elefántcsontpartiakat juttatta lépéselőnyhöz, és a spanyolok a kiesés szélére sodródtak. Luis de la Fuente azonnal pályára küldte Rafa Mirt, aki egy perc múlva kiegyenlítette, ezzel hosszabbításra mentette a találkozót.

A túlóra során nyolc perc elteltével büntetőhöz jutottak a spanyolok, melyet Mikel Oyarzabal értékesített, a hajrában kitámadó “elefántok” kapuját pedig Rafa Mir a legvégén további két alkalommal bevette, így a végére beállítva az 5-2-es különbséget.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, negyeddöntő:
Spanyolország – Elefántcsontpart 5-2 (2-2, 1-1) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Olmo (30.), Oyarzabal (98. – büntetőből), Rafa Mir (90+3., 117., 120+1.), ill. Bailly (10.), Gradel (90+1.)

Tokió 2020, férfi labdarúgótorna

Negyeddöntők:

Spanyolország – Elefántcsontpart 5-2 – hosszabbítás után
Japán – Új-Zéland
Brazília – Egyiptom
Dél-Korea – Mexikó