A Tottenham megállapodott az Atalanta védőjéről – sajtóhír

Egybehangzó sajtóértesülések szerint hosszas egyeztetése után az Atalanta végül beadta derekát argentin hátvédje Tottenhamhez való eladását illetően…

(Photo by Marco Rosi/Getty Images for Lega Serie A)

A TyC Sports és a TNT Sports egybehangzó információi szerint az Atalanta együttese elfogadta a Tottenham ajánlatát, amely értelmében a bergamóiak mintegy 50+5 millió euró ellenében eladják Cristian Romerót az angol klubnak.

A fiatal védőt a bergamóiak múlt nyáron 18 millió eurós vételi opcióval vették kölcsön két évre a Juventustól, vagyis a játékjoga hivatalosan még a torinói egylethez tartozik, az Atalanta jövő nyáron vételi opcióval szerezheti meg a játékost.

Romerót 2018-ban a Genoa csapata hozta Európába a Belgrano együttesétől, melyben már az első Serie A-s szezonjában 27 bajnokin jutott lehetőséghez. 2019 nyarán a Juve 26 millió euróért cserébe vásárolta meg őt, ám a 2019-2020-as idényt kölcsönben előző állomáshelyén töltötte, és jutott neki ismét 33 találkozó. Újabb kölcsönadása során pedig 31 bajnokin lépett pályára a Nerazzurrinál, 23 éves kora ellenére már csaknem 100 Serie A-s mérkőzést tudhat maga mögött.

Az egykori U20-as argentin válogatott kétségkívül komoly tehetség hírében áll, a Juventus nem véletlen szerezte őt meg, a védekezésbeli mezőnymunkája mellett a támadások építésében is tevékenyen részt vállaló Romero az elmúlt szezonban a BL-nyolcaddöntős Atalanta alkalmazásában is megcsillogtatta képességeit. Amellett, hogy a Serie A legjobb védője lett, az idén nyáron rendezett Copa Américán is bekerült a torna álomcsapatába.