Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-ben kaphat kispadot az AS Roma előző edzője – sajtóhír

Az aktuális beszámolók szerint az AS Roma csapatától az elmúlt idény végén menesztett tréner veheti át a közelmúltban menesztett Gabriel Heinze helyét az MLS-ben szereplő Atlanta United kispadján…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A The Athletic riportja értelmében az AS Roma előző vezetőedzője, Paulo Fonseca előrehaladott tárgyalásokat folytat az MLS-ben szereplő Atlanta United vezetőségével, és minden valószínűség szerint a portugál szakember foglalhatja el Gabriel Heinze megüresedett helyét az amerikai csapat kispadján.

A korábban a Sahtar Donyecket irányító portugál edző 2019 nyarán került a Roma kispadjára, melynek élén két évet töltött. Ám mivel mindkét alkalommal lecsúsztak az európai elitligában indulás esélyéről, a múlt idényben pedig az Európa-liga elődöntőjében súlyos pofonba szaladtak bele a Manchester United ellen, kiadták az útját. Kétségkívül a második évad végére megfáradt a munkaviszony, a Dzeko-balhéból kiindulva Fonseca valószínűleg az öltözőt is elvesztette, és látható volt, hogy a végére egyre kevésbé volt meg benne a tűz, így abszolút indokolt volt a menesztése.

Ha minden igaz, akkor legközelebb a tengerentúlon vállalhat munkát a 48 esztendős portugál szakember.

Az Atlanta United 16 mérkőzés alatt szerzett 14 pontjából jelenleg mindössze a 11. helyen tanyázik az MLS keleti konferenciájának 14 csapatos mezőnyében.