Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazíliából igazol tehetséget a Juventus – sajtóhír

Egyre több nemzetközi forrás arról számolt be, hogy a Juventus csapata mindenben megegyezett a játékossal és a csapatával is a közelgő új csatárerősítést illetően…

 

A Goal információi szerint a Juventus együttese Kaio Jorge után a brazil csatártehetség klubjával, a Santos vezérkarával is megállapodott a fiatal játékos leigazolásával kapcsolatban, és a torinóiak a jövő héten már várják a csapathoz az új szerzeményt. A beszámolók értelmében az olasz rekordbajnok 3 millió eurót fizet a brazil klubnak, valamint később további bónuszokat és jövőbeli eladási árának egy részét utalhatják majd át a megállapodás keretein belül.

A 2002-es születésű támadó tízéves korától kezdve az annak idején Pelét is foglalkoztató klub akadémiáján nevelkedett, edzői a kezdetektől fogva hatalmas jövőt jósoltak neki. A felnőttek között 2018 szeptemberében debütált 16 esztendősen, az országos bajnokság valaha volt kilencedik legfiatalabb játékosaként. Ugyan az előző kettő bajnoki idényben is pályára lépett epizódszereplőként, az első igazi szezonja a 2020-as kiírás volt a felnőttek között, mely során 28 bajnokin négy gólt lőtt, míg a Libertadores-kupa döntőjéig való menetelés során 12 fellépés alatt ötször volt eredményes. 2021-ben az állami bajnokságban háromszor, míg az idei országos bajnokságban eddig egyszer talált be.

A csatártehetség 2017-ben három meccsen négy gólt szerzett az U15-ös dél-amerikai bajnokságon, majd a 2019-es U17-es világbajnokságon öt találatával a torna bronzcipőse lett.

A 19 éves labdarúgót korábban Olaszországból az AC Milan és a Lazio csapata is megkörnyékezte már.