Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elbúcsúzott az ukrán kapitány – HIVATALOS

Az Európa-bajnokságok történetében először negyeddöntőbe jutó ukrán válogatott szövetségi kapitánya öt év után leköszönt posztjáról…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Az ukrán válogatott szövetségi kapitányaként öt éve tevékenykedő Andrij Sevcsenko közösségi oldalán keresztül tudatta, hogy nem folytatja a nemzeti csapat irányítását:

“Ma lejárt a szerződésem az ukrán labdarúgó-szövetséggel. Öt évet töltöttem a válogatottnál. Kemény munkával bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk modern futballra. Hálás vagyok mindenkinek.”

A 44 éves szakember játékos pályafutása zenitjét az AC Milan alkalmazásában töltötte, melyet 1999 és 2006 között, valamint a 2008-2009-es szezonban szolgált, 2004-ben a klub színeiben lett aranylabdás. Az olasz sajtóban már régóta árgus szemekkel követik Sevcsenko edzői pályafutását, mert jó ideje azt várják, hogy egy napon átveheti a Rossoneri irányítását.

Másfelől az is érdekes lehet, hogy vajon ki veszi át Sevcsenko megüresedett helyét az ukrán válogatott kispadján, miután a korábban a poszttal hírbe hozott Szerhij Rebrov a Ferencvárostól való távozását követően már munkát vállalt az  az egyesült arab emírségekbeli Al-Ain csapatánál.