Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Szuperkupa: Xeka a hős, újabb trófeával gazdagodott a Lille! – videóval

A tavalyi év folyamán a bajnoki címet, ezúttal pedig a Francia Szuperkupát happolta el a PSG orra elől a Lille.

Az eddigi évekkel ellentétben a francia fővárosi gigász nem úgy érkezett a Szuperkupára, mint az éppen aktuális bajnok, így különösen feszült mérkőzést várhattak a nézők, hiszen a Paris Saint-Germain együttesének vissza kellett vágnia a tavalyi szezonban elszenvedett szégyenért, amikor a Lille letaszította őket országuk trónjáról.

A PSG kerete ennek megfelelően már most hemzsegett a sztároktól, olyan nevek léptek a pályára, mint Mauro Icardi, Julian Draxler vagy a klub friss sztárigazolása, Achraf Hakimi, aki most debütált először éles meccsen a klub színeiben. A védelmet pedig a jól megszokott Kerher – Kimpembe páros alkotta, hiszen Marquinos még pihenőn van, Sergio Ramos pedig a csütörtöki nap folyamán szenvedett sérülést, így lemaradva a bemutatkozásról.

Nagy meglepetésre azonban a Lille ezúttal is meglepetést tudott okozni Mauricio Pochettino együttesének, és Xeka 43-ik percben lőtt találatával, amelyre a PSG hiába próbált kétségbeesetten válaszolni, 72%-os labdabirtoklási statisztikájával dominálva, végül kapitulálnia kellett.

A Lille tehát csak úgy, ahogyan az előző bajnoki kiírásban is, ezúttal is meglepte a PSG együttesét, és Francia Szuperkupa győzelmet ünnepelhetett.

Lille – Paris Saint-Germain 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Xeka (43.) ill.