Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: idegenben győzött a Benfica – Videóval

A Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó előtti párharcainak odavágóit vívják a héten a csapatok, és a szerdai játéknapra a Ferencváros mérkőzésén kívül további két találkozó maradt, amelyek szintén pikáns összecsapásnak ígérkeznek.

(Photo by Sergei FadeichevTASS via Getty Images)

Bajnokok Ligája, selejtező, elődöntő

A Szpartak Moszkva – Benfica összecsapás első játékrészben ugyan nem esett gól, de aktívak voltak a csapatok, a hazaiak ötször próbálkoztak, míg a vendégek hét alkalommal is, a moszkvaiak részéről ebből három talált kaput, míg a portugálok kétszer eresztettek meg kapura tartó lövést. A második félidőben a vendégek jól gazdálkodtak helyzeteikkel és kétgólos előnyt harcoltak ki a visszavágóra. Az első találatot Rafa Silva jegyezte, a gyors léptű támadó Joao Mario átadásából tudott eredményes lenni az 51. percben (0-1). A második gól a 74. minutumban érkezett, a csereként beálló jobbhátvéd, Gilberto kapásból vette be az orosz együttes kapuját (0-2). A hátralévő bő negyedórában a Benfica az eredmény tartására ment rá, így hamar elfojtották a moszkvai támadásokat és megérdemelt sikert arattak.

Szpartak Moszkva – Benfica 0-2 (0-0)
Játékvezető: Carlos del Cerro Grande (spanyol), Helyszín: Otkrityije Aréna (Moszkva)
Gólszerzők: ill. R. Silva (51.), Gilberto (74.)

A Dinamo Zagreb az első félidőben mindenben felülmúlta a Legia Warszawa csapatát kivéve a legfontosabban, a gólban nem. A horvátok hiába dolgoztak ki több gólhelyzetet a befejezésekbe hiba csúszott, ennek következtében 0-0-ás döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok. A szünet után sem hagyott alább a zágrábiak lendülete és a 60. percben jött a megérdemelt vezetés, Bruno Petkovic révén, aki fejjel vette be a lengyelek kapuját (1-0). Azonban hiába volt az óriási hazai fölény, a Legia egyenlíteni tud a csereként beálló 20 éves Ernest Muci a 82. percben (1-1). Így 1-1-es döntetlennel zártak a csapatok az odavágón, amellyel természetesen a lengyelek lehetnek elégedettebbek.

Dinamo Zagreb – Legia Warszawa 1-1 (0-0)
Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (spanyol), Helyszín: Stadion Maksimir (Zágráb)
Gólszerzők: B. Petkovic (60.) ill. E. Muci (82.)