Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: jó kezdéssel és kétgólos előnnyel várja a visszavágót a Fradi – videóval

A Ferencvárosnak is folytatódott a Bajnokok Ligája selejtezőköre, ahol az elődöntő első mérkőzésén a Slavia Prahát fogadta a Groupama Arénában. Bár az elején rájuk ijesztettek a csehek, a végén kétgólos előnyt tudtak kiharcolni, ami remek kiindulópont lesz a magyar csapat számára a visszavágóra, ami jövő hét kedden lesz 19 órától. 

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Kiegyenlített volt a meccs első félideje, de a vendégek valamivel veszélyesebbek voltak. A 6. percben közel járt a vezetéshez a Praha, amikor Samy Mmaee nem figyelt, és Masopust beadását Bah az oldalhálóba vágta. A 10. percben Dibusz hibázott, amikor Kuchtába rúgott egy hazaadást, de megúszta, mert nem a kapu felé gurult a labda. A 17. percben Zachariassen nem túl jó fejese után csak eljutott a labda Ryan Mmaee elé, aki azonnal lőtt, de Sevcík blokkolt. A 30. percben Stanciu indult meg a jobb szélről, majd pár csel után hatalmas erővel lőtt kapura, de Dibusz védett. A 39. percben hatalmas Fradi-helyzet maradt ki, amikor Ryan Mmaee passza után Uzuni tökéletesen készített elő Tokmacnak, aki nagyon rosszul lőtt a jobb alsó mellé. Aztán a 44. percben egy öngóllal vezetést szerzett a Ferencváros: Zachariassen nem túl jó indítására Kacsaraba csúszott oda, majd hazaadta laposan a labdát, ami Kolar lábán átpattant a kapu közepébe. Ezzel le is zárult az első játékrész.

A második félidőt is jól kezdte a Fradi. Az 50. percben a Civicnek passzoló Uzunit felrúgta Kacsaraba, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a magyar csapatnak. Haratin állt a labda mögé, majd a jobb alsó sarokba lőtt a vetődő Kolar mellett, ezzel már kétgólosra növelve a Fradi előnyét. Az 54. percben akár hárommal is mehetett volna a hazai csapat, ám Tokmac megint elpuskázott egy helyzetet, és ziccerben nagyon gyengén Kolar lábába rúgta csak a labdát. A 60. percben Uzuni jobb oldali szabadrúgását Samy Mmaee hét méterről a léc fölé fejelte, pedig ígéretes helyzet volt. A csehek próbálkoztak támadásokkal, de ezek gyengék voltak és sokszor futottak lesre. Végül a 70. percben volt egy lehetőségük a szépítésre, amikor Shranz lőtt kapura Olayinka beadása után, de Dibusz jobb lábbal védett, majd a labda a jobb felső sarok fölé pattant. A 78. percben ráadásul még egy kapufájuk is volt, ekkor Civic jobb vállal a jobb oldali lécre tolta Bah távoli lövését. A végére nagyon nyomott a Praha, de ez csak meddő fölény volt, gólt a mérkőzésen már nem tudtak lőni.

Ferencváros – Slavia Praha (cseh) 2-0 (0-0)
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest) Vezette: Jesus Gil Manzano (spanyol)
Gólszerzők: Kacsaraba (44. – öngól), Haratin (50. – büntetőből) ill.
Sárga lap: Blazic (29.) ill. Plavsic (45+1.). Dorley (88.)
Kiállítás: – ill.

Ferencváros: Dibusz, Civic (Botka, 85.), Samy Mmaee, Blazic, Wingo, Kharatin, Laidouni, Uzuni, Zachariassen (Zubkov, 86.), Tokmac (Kovacevic, 90+2.), Ryan Mmaee (Loncar, 75.). Vezetőedző: Peter Stöger

Slavia Praha: Kolar, Masopust (Schranz, 53.), Kacsaraba, Zima, Dorley, Holes (Lingr, 72.), Bah, Stanciu, Sevcik (Traore, 25.), Plavsic (Olayinka, 46.), Kuchta (Musa, 53.). Vezetőedző: Jindrich Trpisovsky