Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: kikapott a Barcelona Salzburgban

A Barcelona együttese a szerda esti órákban az osztrák bajnok Red Bull Salzburg otthonába volt hivatalos felkészülési mérkőzésre…

A szerdai edzőmeccsen a Red Bull Salzburg gárdája 2-1-es győzelmet aratott a Barcelona együttese felett, miután az osztrák csapat mindkét félidő hajrájában eredményes tudott lenni. Az első játékrész hajrájában több kisebb kimaradt lehetőség után a hazaiak kerültek lépéselőnybe, miután Adeyemi előkészítését követően a 18 éves horvát középpályás, Luka Sucic vette be Neto kapuját. Mindkét csapat gyakorlatilag sort cserélt, menet közben viszont a Salzburg biztosan őrizte 1-0-s előnyét, és bár a Barca a második félidőben próbálkozott az egyenlítésért, sokáig úgy tűnt, hogy nem koronázhatja siker erőfeszítéseiket. Végül már az utolsó tíz percen belül jártunk, amikor a csereként beszálló Martin Braithwaite egyenlítette ki a mérkőzés állást. A dán csatár egyenlítő találata azonban nem volt elég a döntetlen végeredményhez, mert a 90. percben a vendéglátók amerikai légiósa, Brendan Aaronson újra előnyhöz juttatta az övéit, akik ezzel megnyerték a mérkőzést.

Red Bull Salzburg – Barcelona 2-1 (1-0)
Helyszín: Red Bull Arena, Salzburg
Gólszerzők: Sucic (43.), Aaronson (90.), ill. Braithwaite (83.)
Sárga lapok: M. Camara (27.), Bernede (48.) ill.
Kiállítás:ill.

Red Bull Salzburg: Mantl (Kohn 46.) – Ludewig (Kristensen 46.), Onguene (Piatkowski 46., Okoh 89.), Wober (Solet 46.), Ulmer (Guindo 46.) – Sucic (Junuzovic 46.) – Capaldo (Aaronson 46.), M. Camara (Diambou 46., Amankwah 89.) – Bernede (Seiwald 58.) – Okafor (Sesko 58.), Adeyemi (Adamu 46.). Vezetőedző: Matthias Jaissle.

Barcelona: Neto – Dest, Araujo (S. Roberto 64.), Lenglet (Umtiti 72.), Jordi Alba (Balde 64.) – González (Braithwaite 64.), Busquets (Comas 64.), Gavi (Puig 72.) – F. de Jong, Griezmann (Demir 72.), Depay. Vezetőedző: Ronald Koeman.