Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Indulhat a hátvédkeringő! – sajtóhír

Megbízható sajtóértesülések szerint rövidesen sor kerülhet a napok óta rebesgetett védőigazolásokra, mely során az Atalanta eladhatja a Tottenhamnek a Juventustól kölcsönzött hátvédjét, pótlása pedig éppen a torinóiaktól érkezhet…

 

Az olaszországi átigazolási szakértő Fabrizio Romano forrásai szerint az Atalanta együttese 50+5 millió euró ellenében eladja Cristian Romerót a Tottenhamnek, miközben a bergamóiak kölcsönveszik Merih Demiral játékjogát a Juventus gárdájától. A transzferguru szerdai kora esti jelentése értelmében mindkét transzfert 48 órán belül bejelenthetik, mivel a játékosokat csütörtökön már orvosi vizsgálatokra várják új állomáshelyükön.

Romerót 2018-ban a Genoa csapata hozta Európába a Belgrano együttesétől, melyben már az első Serie A-s szezonjában 27 bajnokin jutott lehetőséghez. 2019 nyarán a Juve 26 millió euróért cserébe vásárolta meg őt, ám a 2019-2020-as idényt kölcsönben előző állomáshelyén töltötte, és jutott neki ismét 33 találkozó. Újabb kölcsönadása során pedig 31 bajnokin lépett pályára a Nerazzurrinál, 23 éves kora ellenére már csaknem 100 Serie A-s mérkőzést tudhat maga mögött.

Eközben Demiral két év alatt nem tudott állandó játéklehetőséget követelni magának a Juventusban, minden sorozatot beleszámítva 32 meccsen viselte a Bianconeri szerelését, a legutóbbi kiírásban 15 bajnoki mérkőzésen számítottak rá. Demiral korábban a Sassuolo csapatában szerepelt, azt megelőzően a török Alanyaspor és a portugál Sporting CP B csapatának labdarúgója volt.