Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: Botlott a Galatasaray, hatgólos meccset nyert meg a Celtic!

Tovább folytatódtak az Európa-liga selejtezői, ahol a Celtic hatgólos meccset nyert meg, és Lang Ádám csapata is előnnyel utazhat a visszavágóra. A játéknap legnagyobb meglepetését a Galata mérkőzése szolgálta…

(Photo by Mehmet Eser/Anadolu Agency via Getty Images)

Kazah-örmény párharccal kezdődött meg az Európa-liga újabb selejtezőköre a Kairat Almaty és az Alashkert között. A mérkőzés első félidejében a hazaiak domináltak, mégis a vendégek előtt adódott a legnagyobb lehetőség a 36. percben. Glisic viszont kihagyta a büntetőt, így nem került előnybe az Alashkert a szünetre. A második játékrészben már az örmények tettek többet a győzelemért, de gól ekkor sem született, így a visszavágóra marad a döntés.

Kairat Almaty (kazah) – Alashkert (örmény) 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

Igen fordulatos és gólgazdag összecsapást hozott a cseh Jablonec és a skót Celtic párharca. A vezetést Postecoglou együttese szerezte meg a 12. percben Abada révén, majd 4 perccel később már Furuhashi is betalált, így két góllal ellépett a Celtic. Ez az előny mindössze egy minutum erejéig tartott, Pilar ugyanis szépíteni tudott. A második félidő közepén Forrest ismét kétgólosra növelte a skótok előnyét, a rendes játékidő vége előtt azonban Bitton öngóljával ismét meccsben voltak a csehek. A 90. percben viszont Christie is betalált, így a Celtic kényelmes helyzetből várhatja a második felvonást.

Jablonec (cseh) – Celtic (skót) 2-4 (1-2)
Gólszerzők:
Pilar (17.), Bitton (85. – öngól) ill. Abada (12.), Furuhashi (16.), Forrest (64.), Christie (90.

Gibraltári túra várt a Slovan Bratislavára a Lincoln ellenében. A szlovák csapat már az első játékrészben előnybe került Kashiának köszönhetően, majd a második félidő elején Zmrhal duplázta meg az előnyt. A mérkőzést és ezzel minden bizonnyal a továbbjutás kérdését Henty zárta le a 69. percben. Ugyan nem sokkal később Walker szépített büntetőből, de ez minden bizonnyal csak a kozmetikázásra volt elegendő.

Lincoln (gibraltári) – Slovan Bratislava (szlovák) 1-3 (0-1)
Gólszerzők:
Walker (73. – büntető) ill. Kashia (16.), Zmrhal (48.), Henty (69.)

Lang Ádám az Omonia Nicosia kezdőjében kapott szerepet a Flora elleni mérkőzésen, és végig is játszotta a találkozót. A ciprusi együttes végig dominálta a meccset és a 12. percben előnybe is került Tzionis góljával. Ezt követően viszont nem született újabb találat, így Langék ugyan előnnyel utazhatnak majd Észtországba, mégsem dőlhetnek teljesen hátra.

Omonia Nicosia (ciprusi) – Flora (észt) 1-0 (1-0)
Gólszerő:
Tzionis (12.) ill.–

A ma esti mérkőzések talán legnagyobb meglepetését szolgáltatta, hogy a Galatasaray odahaza nem bírt el a St. Johnstone együttesével. Az első játékrészben komoly mezőnyfölényben játszottak a törökök, de nem tudtak előnybe kerülni. A második félidő elején aztán megfogyatkozott a Galata Muslera kiállítása okán. A skótok pedig büntetőhöz jutottak, amit Kerr értékesített is. Nem sokáig örülhettek azonban az előnynek, ugyanis két perccel később Boey egyenlíteni tudott. A találkozón nem esett több gól, így 1-1-es döntetlenre végeztek a felek.

Galatasaray (török) – St. Johnstone (skót) 1-1 (0-0)
Gólszerzők:
Boey (60.) ill. Kerr (58. – büntető)
Kiállítás: Muslera (56.) ill.–

A BL-selejtezőből a Ferencváros által búcsúztatott Zalgiris Vilnius a szlovén Mura otthonában lépett pályára. A találkozó első felében rengeteg helyzetet dolgoztak ki a csapatok, de egyik oldalon sem rezdült meg a háló. A második játékrészben már inkább a hazaiak irányítottak, gól viszont ekkor sem született, így Litvániában kell dűlőre vinniük a feleknek a párharcot.

Mura (szlovén) – Zalgiris Vilnius (litván) 0-0 (0-0)
Gólszezők: -ill.–

Nem hagyott sok kérdést a Rapid Wien együttese az Anorthosis elleni első mérkőzésen. A hazaiak már az első játékrészben nagy fölényben futballoztak, aminek a 35. percben meg is lett az eredménye Kara góljának köszönhetően. A második félidőben tovább növelhette volna előnyét az osztrák csapat, de Knasmüllner kihagyta a büntetőjét. 3 perccel később viszont Fountas révén már kialakult a kétgólos különbség. A mérkőzést és a párharcot is jó eséllyel eldöntő gólt Grull szerezte a 83. minutumban. A Rapid ezzel a sikerrel igen kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót.

Rapid Wien (osztrák) – Anorthosis (ciprusi) 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Kara (35.), Fountas (65.), Grull (83.) ill.-