Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lengyelországból igazolt középpályást a DAC – hivatalos

Milan Dimun a szlovák Fortuna Ligában szereplő Dunaszerdahelyhez igazolt – számolt be a hírről a klub honlapja.

(Photo by Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A 24 éves védekező középpályás, Milan Dimun a Cracoviától érkezik a DAC-hoz. A korábbi U21-es szlovák válogatott labdarúgó az előző szezonban 29 mérkőzésen lépett pályára a lengyel csapatban, amelyet 2016 óta erősített. Dimun 2019-ben az Európa-liga selejtezőjében játszott a DAC ellen, amelynél most két éves szerződést írt alá.

„Nagyon boldog vagyok, mert Szlovákia egyik legjobb klubjába érkezem. A DAC szervezettségét tekintve magas színvonalon áll, ami az akadémiára és a stadionra is érvényes. Az első benyomásaim kiválóak, nagyon várom már az új környezet megismerését. Célom, hogy segítsek a csapatnak a legfelső helyekért folytatott harcban. Igyekezni fogok a lehető leghamarabb beilleszkedni, és mindent megteszek annak érdekében, hogy sikeresek legyünk” – nyilatkozta Dimun.

„Milan egy sokoldalú középpályás, aki pont olyan futballista, mint amilyet kerestünk. Egy kiválóan mozgó középpályás, aki intenzív és agresszív a párharcokban. Ha az említett előnyöket kombináljuk a magasságával, akkor egy olyan futballistát kapunk, aki tipológiailag teljesen beleillik a Fortuna Liga fizikális jellegébe. Bízunk benne, hogy sikeres éveket tölt majd el klubunkban” – mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.