Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atalanta játékosával erősítene a Milan! – sajtóhír

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan gárdája a legfrissebb sajtóértesülések szerint megegyezett az Atalantával Josip Ilicic ügyében. A szlovén futballista kölcsönbe érkezne a piros-feketékhez.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A La Gazzetta dello Sport legfrissebb beszámolója alapján az Atalanta együttese zöld utat adott Josip Ilicic számára, hogy távozhasson a klubtól. A szlovén futballistával kapcsolatban már korábban is emlegették, hogy szeretné elhagyni a bergamói alakulatot, amire végül a vezetőedző, Gian Piero Gasperini is rábólintott. Ilicic legkitartóbb kérője az AC Milan gárdája, akik szeretnék megerősíteni a középpályályukat, és választásuk azért a 33 esztendős játékosra esett, mert jóval olcsóbb lenne őt megszerezni, mint Hakim Ziyecht a Chelseatől, vagy épp Iscót a Real Madridtól. A hírek szerint a két csapat megegyezett abban, hogy a Milan kölcsönveheti Ilicicet, opciós vásárlási joggal, amit ha szeretnének aktiválni, akkor 4-5 millió euró körüli összeget kell fizetniük az Atalantának.

Ilicic 2017 nyara óta erősíti az Atalantát. A klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve 149 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 56 gólt és 39 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2022 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 6 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.