Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Messihez csak egy játékos hasonlítható”

 

Az FC Barcelona korábbi játékosa, majd edzője Luis Enrique megnevezte azt az általa valaha edzett labdarúgót, aki a leginkább hasonlítható a Barcelonától távozó Lionel Messihez.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya két spanyol bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelona edzőjeként. A profi futballista karrierjét 2004-ben befejező Luis Enrique a Barca előtt az AS Romát és a Celta Vigót irányította vezetőedzőként, mielőtt 2014-ben leült a Barcelona kispadjára.

Véleménye szerint Lionel Messi a legtehetségesebb labdarúgó, akit valaha edzett, ám Luis Enrique elárulta, hogy rajta kívül Andrés Iniesta volt a legjobb játékos, akivel együtt dolgozhatott.

„Az a játékos, aki edzői karrierem során leginkább lenyűgözött, kétségtelenül Lionel Messi. Elmondhatom, hogy Messihez leginkább Andrés Iniesta volt hasonlítható. De Messi nagyon kimagaslik a mezőnyből. Mit lehet tanítani Leo Messinek? Nem sok mindent. Nem kell neki elmagyarázni, hogyan vezesse a labdát, hogy kezelje le vagy hogyan passzoljon. Ő egy igazi művész. De az általunk használt játékrendszerrel természetesen őt is meg kell ismertetni, még ha a legtöbb esetben nagyobb szabadságot is élvezett a pályán, mint a csapattársai” – vélekedett Luis Enrique.