Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a bajnok ikszelt, a Marseille nyert gólzáporos meccsen – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) évadnyitó fordulójában a vasárnap esti órákban a bajnoki címvédő Lille OSC és az Olympique Marseille gárdája is bemutatkozott…

A címvédő Lille gárdája a találkozó hajrájában emberelőnyben mentett pontot kétgólos hátrányból a Metz otthonában kiharcolt 3-3-as döntetlen formájában. Bár a vezetést az első félidő derekánál a vendégek szerezték meg Sven Botman szöglet utáni fejesével, a Metz még a szünet előtt 2-1-re fordítani tudott. Ráadásul a második játékrész elején Fabien Centonze egy remek szóló végén napi második találatát is megszerezve kétgólosra növelte csapata előnyét. Nem sokkal később jött a fordulópont, Kouyate kiállításával tíz emberre fogyatkozott Metz, percek múlva pedig szépíthetett volna a Lille, azonban a videóbíró által érvénytelenítették Andre fejes gólját. Egyre inkább fogyott a bajnok ideje, ám az utolsó tíz percen belül végre kihasználták az emberelőnyt Jonathan Ikone góljával, majd addig harcoltak a lefújásig a győztes gólért, mígnem a 96. percben a veterán Burak Yilmaz bevágta az egyenlítést érő találatot.

Metz – Lille OSC 3-3 (2-1)
Gólszerzők: Centonze (31., 52.), Udol (41.), ill. Botman (23.), Ikone (81.), Yilmaz (90+6.)
Kiállítva: Kouyate (56.), ill.

 

Ehhez hasonló módon, az Olympique Marseille együttese esélyesként 0-2-es hátrányból diadalmaskodott 3-2-re a Montpellier otthonában. A déliek Payet meg nem adott góljával indították a találkozót a harmadik percben, majd hiába volt több helyzetük a vezetés megszerzésére, az első félóra végeztével Luan Peres balszerencsés öngóljával hátrányba kerültek. Néhány perccel később pedig már két gól volt a lemaradásuk, Gaetan Laborde találata jóvoltából. Jorge Sampaoli legénysége azonban nem adta fel és ellentmondást nem tűrő módon kezdett akciókba a térfélcserét követően. Az OM futószalagon alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, majd a 68. minutumban de la Fuente gólpasszából Cengiz Ünder zárkóztatta közelebb az övéit. A szépítést követően természetesen vérszemet kaptak a marseille-iek, és kisvártatva Dimitri Payet öt percen belül két gólt szerzett, az elsőt egy tökéletesen kivitelezett szabadrúgásból, így megfordította csapata javára a mérkőzést. A Marseille tehát a nehéz kezdés ellenére bravúros fordítást hajtott végre, és győzelemmel indította a 2021-2022-es idényt.

Montpellier – Olympique Marseille 2-3 (2-0)
Gólszerzők: L. Peres (30. – öngól), Laborde (34.), ill. Ünder (68.), Payet (75., 80.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye