Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Szuperkupa: büntetőkkel nyert a Chelsea! – videóval

Egészen tizenegyespárbajig vitte az összecsapást a Villarreal, de ott Kepa volt a hős, Szuperkupa-győztes a Chelsea!

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Ahogyan közeledik a futballszezon kezdete, úgy jött el menetrendszerűen az UEFA Szuperkupa éjszakája is, amelyen ezúttal a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea és az Európa Liga-trófeát a magasba emelő Villarreal csapott össze egymással.

Thomas Tuchel helyzete azonban közel sem volt olyan rózsás, hogy kihasználj a londoniak mélyebb keretét, hiszen a csapata még közel sincs 100%-os készültségben, hiszen míg olyan kulcsemberek érkeztek vissza későn a csapathoz, mint az angol válogatottal Eb-döntőt játszó Mason Mount, addig az átigazolási szezonban kinézett játékosok sem érkeztek még meg az angol fővárosba.

Emery együttese azonban ennek ellenére egészen korán hátrányba került, amikor egy tavasszal már jól megszokott Chelsea kombinációt járatott maximumra Tuchel csapata, amelyet Ziyech könnyedén váltott gólra a 27. percben.

A második játékrészben végül feléledt a Villarreal, és Gerard Moreno találatának köszönhetően a spanyolok kiharcolták a hosszabbítást, amelyen a két csapat már szemmel láthatóan leeresztett, így elvíve a találkozót a tizenegyespárbajig, amelyre a londoniak menedzsere az utolsó pillanatban beküldte Kepát, így okozva meglepetést a 118. percben.

A tizenegyespárbajon végül a frissen beküldött kapus volt a hős, akinek köszönhetően a Chelsea 6-5-ös összesítéssel nyerte az összecsapást.

Chelsea – Villareal 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Ziyech (27.) ill. Moreno (73.)

CHELSEA: E. Mendy (Kepa, 119.) – Zouma (A. Christensen, 65.), Chalobah, Rüdiger – Hudson-Odoi (Azpilicueta, 81.), Kanté (Jorginho, 65.), Kovacic, M. Alonso – Zijes (Pulisic, 43.), Werner (Mount, 66.), Havertz.
Menedzser: Thomas Tuchel
VILLARREAL: Asenjo – Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza (Estupinán, 58.) – Trigueros (Moi Gómez, 70.), Capoué (Mario Gaspar, 70.), A. Moreno (Morlanes, 85.) – Pino (Mandi, 91.), G.  Moreno, Dia (Raba,85.).
Menedzser: Unai Emery