Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hátrányba került, de döntetlenre mentett a Bayern az idei első bajnokiján – videóval!

Az 1. forduló egyből egy rangadóval indult Németországban: a címvédő Bayern München együttese a Borussia Mönchengladbach otthonába látogatott!

/Photo by Joosep Martinson/Getty Images/

Hansi Flick távozását követően új korszak kezdődik a Bayernnél. A Lipcséből megszerzett Julian Nagelsmannal a padon igyekeznek majd idén is uralni a mezőnyt a Bundesligában. Az első erőpróba pedig rögtön egy nehéz kirándulás lett: a szintén új edzővel készülő Gladbach volt az ellenfél.

A Bayernnél a kezdőcsapatban csupán egyetlen egy meglepetést jegyezhettünk fel: a 21 éves saját nevelésű bekk, Josip Stanisic kezdett a védelem jobb oldalán. Ezt leszámítva viszont a megszokott nevekkel, hasonló szellemben játszhatott a Bayern, amely rögtön az első percekben próbálta megemelni a fordulatszámot. Az első negyed óra elég hajtósra sikerült, főleg a piros mezes vendégek próbáltak kezdeményezni – a Gladbach egy stabil védekezésből kiindulva várt a kínálkozó lehetőségekre. Az első percekben akadt is egy-két komolyabb sanszuk, amiből az egyiket Plea a 10. percben gólra is tudta váltani. Innentől lett csak igazán érdekes a találkozó!

Lépéshátrányba kerültek a müncheniek, akik ezek után szép fokozatosan váltak egyre veszélyesebbé. Veszélyesen mozogtak elöl, ez pedig hamarosan helyzetekben is megmutatkozott. Robert Lewandowski előtt több helyzet is adódott, végül a 42. percben, egy szögletet követően tudott kiegyenlíteni. Így döntetlennel mehettek szünetre a csapatok, de a Bayern egyértelműen lendületbe jött és nagy reményekkel várhatták a folytatást. A játék képe pedig nem változott: a vendégek nyomtak, a Mönchengladbach pedig próbálta túlélni a meccs második felét, lehetőleg további bekapott gólok nélkül.

Lewa továbbra is életveszélyes volt, ám hazai oldalon Sommer fantasztikus napot fogott ki és a bravúrjaival életben tartotta a hazai reményeket. A 70. perc után azonban a sok csere és a sérülések miatt is megtorpant a játék, így a hazai csapat is fellélegezhetett egy kicsit. A Bayern már nem tudott ismét úgy felpörögni, mint korábban, a helyzetek száma is alább hagyott a hajrában. Egyedül egy eset volt, amikor kinézett egy nagy csavar: a 83. percben a Gladbach szeretett volna tizenegyest, ám némi videózgatás után végül nem kaptak büntetőt. És mivel a csapatok egyetlen helyzetet sem tudtak már értékesíteni, végül meg kellett elégedniük egy döntetlennel az idei első bajnokin.

Borussia Mönchengladbach – Bayern München 1-1
G.: Plea (10.), Lewandowski (42.)

Az 1. forduló párosításai

Péntek
Borussia Mönchengladbach – Bayern München 1-1

Szombat
15:30 Augsburg- Hoffenheim
15:30 Bielefeld – Freiburg
15:30 Union Berlin – Bayer Leverkusen
15:30 Stuttgart – Greuter Fürth
15:30 Wolfsburg – Bochum
18:30 Borussia Dortmund – Frankfurt

Vasárnap
15:30 Mainz – RB Leipzig
17:30 Köln – Hertha

A tabella jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása