Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Szeptemberre visszatérhet a csapat a Bernabéuba!

A Santiago Bernabéu stadion újjáépítésének és bővítésének munkálatai az utolsó fázisába érkeztek, így a klub már tervezheti a futball visszatérését a legendás szentélybe. 

(Photo by Miguel Pereira/Getty Images)

Mint ismert, a koronavírus-világjárvány első európai hulláma idején, 2020-ben kezdődtek a munkálatok, amelyek immáron a célegyenesbe értek.

A Real-ügyekben általában jól értesült Marca című madridi lap beszámolója szerint a klub készen áll arra, hogy a szeptember 12-ére tervezett újranyitást lehetővé tegye.

Ugyan a gyepszőnyeg még nincs a helyén, a lelátók bizonyos részein hiányoznak még a székek, a szigorú biztonsági előírásokat pedig figyelembe kell venni, a kivitelező nap 24 órájában, 8 órás műszakokban dolgozik azon, hogy szeptember 12-ére minden készen álljon a stadionban.

A Real Madrid elsődleges célja, hogy már az új idény elején fogadhassa szurkolóit a Bernabéuban, elkerülve mondjuk, hogy a rivális Atlético Madrid otthonában játssza a hazai meccseit.

A Marca megjegyzi beszámolójában azt is, hogy a nézők korlátozott számban lehetnek majd jelen a La Liga idényének rajtján, ami a Bernabéu esetében nagyjából 35.000 főt jelent, ám attól, hogy csökkentett lesz a létszám a lelátókon, a stadionnak készen kell állnia minden téren a nézők fogadására.

A külső tervekkel együtt, a Benabéu komplett renoválását 2022 végére/2023 elejére tervezték.