Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL- és El-selejtező: egygólos előnyt szerzett a PSV Eindhoven ellen a Benfica – Videóval

A Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is a selejtezőkörök utolsó fordulóinak odavágóit rendezik a héten, így a csapatok számára már nagyon nagy a tét, azaz a főtáblára jutás.

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló, 1. mérkőzés

A Monaco – Sahtar összecsapás mellett a Benfica és a PSV párharca volt a legpikánsabb, de bármelyik klub is jut tovább, a másiknak a kiesése kudarc lesz, hiszen mindkét együttestől elvárt a Bajnokok Ligája főtábla. A találkozót a portugálok kezdték sokkalta jobban, a 10. percben megjött a vezető gól is, Rafa Silva szerezte az új igazolás Yaremchuk átadásából (1-0). Ezt követően kiegyenlítődöttebb lett a mérkőzés, viszont még a szünet előtt jött a második hazai gól, amelyet Julian Weigl szerzett a 43. percben (2-0). A második játékrész elején azonban visszajött a mérkőzésbe az eindhoveni gárda, az 52. percben Cody Gakpo tud szépíteni (2-1). A továbbjutás ennek az eredménynek köszönhetően a visszavágóra maradt, ami igazán izgalmasnak ígérkezik.

Benfica (portugál) – PSV Eindhoven (holland) 2-1 (1-0)
Játékvezető: F. Brych (német), Helyszín: Luzi Stadion (Lisszabon)
Gólszerzők: R. Silva (10.), J. Weigl (43.) ill. C. Gakpo (52.)


A Malmö lefocizta a Ludogorecet, már az elején nekiestek a bolgároknak a svédek, aminek a 26. percben lett meg a jutalma, ugyanis Birmancevic révén megszerezték a vezetést (1-0). A második gólra a 61. percig kellett várni, a találatot a norvég támadó, Jo Inge Berget jegyezte (2-0). A svédek a két góljukon kívül többet is szerezhettek volna, ezzel eldöntve a továbbjutó sorsát, azonban elpuskázták helyzeteiket, így Bulgáriában még lehet izgulni valójuk.

Malmö (svéd) – Ludogorec (bolgár) 2-0 (1-0)
Játékvezető: A. Lahoz (spanyol), Helyszín: Eleda Stadion (Malmö)
Gólszerzők: V. Birmancevic (26.), J. I. Bernet (61.) ill.


Európa-liga, selejtező, 4. forduló, 1. mérkőzés

Korábban azt mondtuk volna erre a párharcra, hogy abszolút a Celtic az esélyes, de az elmúlt 2-3 évben visszaestek a skótok, így kiegyenlített párharcról beszélhetünk. A vezetést a 12. percben Furuhashi révén szerezték meg a hazaiak (1-0), majd nem álltak le és mentek tovább a második gólért. Ami, ha kicsit későn is, de megérkezett,  a 61. percig kellett várni rá, a találatot Forrest jegyezte, a gólpasszt az első gól szerzője, Furuhashi adta (2-0). A Celtic így magabiztos kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót.

Celtic (skót) – AZ Alkmaar (holland) 2-0 (1-0)
Játékvezető: O. Hategan (román), Helyszín: Celtic Park (Glasgow)
Gólszerzők: K. Furuhashi (12.), J. Forrest (61.) ill.