Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felbontaná védője szerződését a Barcelona! – sajtóhír

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese a legfrissebb sajtóértesülések szerint kész felbontani védője, Samuel Umtiti szerződését.

(Photo by Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto via Getty Images)

Hosszú ideje lehet arról hallani, hogy a komoly anyagi nehézségekkel küzdő Barcelona szeretne megválni Samuel Umtititől. A francia hátvéd viszont nem szeretné elhagyni a katalán csapatot, de a Sport beszámolója alapján lehet, hogy erre mégis hamarosan sor fog kerülni. A 27 esztendős hátvéd még szeretett volna bizonyítani Ronald Koeman számára az előszezon során, ám a holland mestert nem győzte meg a teljesítményével. Umtiti korábban a hírek szerint azt mondta, hogy önként távozik, ha nem tud jó benyomást kelteni, erre viszont eddig nem került sor. A katalán vezetőség így már kész arra is, hogy egyoldalúan felbontsák a védő kontraktusát, ezzel bevállalva az ezt követő jogi lépéseket is akár.

Umtitit 2016 nyarán szerezte meg a Barcelona a Lyontól 25 millió euróért. A védő azóta minden sorozatot figyelembe véve 132 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Aktuális szerződése 2023 nyaráig köti a csapathoz. Piaci értékét 8 millió euróra taksálja a transfermarkt.