Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kjaer: “Csak azt tettem, amit tennem kellett…”

A minap az Európa-bajnokság hősévé váló dán csapatkapitány hosszabb interjút adott, melyben kitért a kontinenstorna első mérkőzésének ijesztő jelenetére is…

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

A dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer lélekjelenlétével egy egész világ számára mutatott példát, amikor az Európa-bajnokságon, a Finnország elleni mérkőzésen összeeső csapattársa, Christian Eriksen segítségére sietett. Az AC Milan rutinos játékosa nem fényezi magát az eset miatt, derült ki a Corriere della Sera részére adott interjúból:

“Nem vagyok hős, csak gondolkodás nélkül tettem, amit tennem kellett, ahogy bárki más is cselekedett volna.Történelmi nap volt az minden dán honfitársunk számára, hiszen nemzeti csapatunk első mérkőzését játszotta a kontinenstornán, ráadásul hazai pályán. Aztán viszont történt, ami történt… Tiszta maradt a fejem, mint mindegyik csapattársamnak. Csapatmunka volt, amit ugyanúgy megtettünk volna, ha egy ellenféllel történik hasonló. Az egyetlen dolog, ami számít, az, hogy Christian most már jól van. Ez az egyetlen fontos dolog. Az ösztöneim vezéreltek, automatikusan cselekedtem. Ez volt az első ilyen tapasztalatom, de nagyon remélem, hogy egyben az utolsó is.”

Mint ismert, a dán-finn Eb-mérkőzésen Eriksen magatehetetlenül esett össze a pályán, és Kjaer lélekjelenlétével és gyors reagálásával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Eriksen még ma is köztünk legyen.