Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölcsönadta támadóját a Marseille – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően a francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Marseille csapata Spanyolországba adta kölcsön létszámfeletti támadóját…

(Photo by Jonathan Bartolozzi/Olympique de Marseille via Getty Images)

A Real Betis korábbi érdeklődése ellenére a felek a csütörtöki napon arról számoltak be, hogy az ugyancsak spanyol élvonalbeli Elche vette kölcsön vételi opcióval az Olympique Marseille színeiben mellőzött argentin válogatott támadó, Dario Benedetto játékjogát.

A 31 éves argentin támadó karrierje meghatározó időszakában 2016 és 2019 között a Boca Juniors gárdájában 67 mérkőzés alatt 43 gólt szerzett, miközben az évek során rendkívül fontos alapembere, és számtalan fontos meccsen szerzett találattal a La Bombonera közönségének nagy kedvence lett. Bár az első szezonja még a 11 bajnoki találata révén vállalhatóan sikerült az OM-nél, a 2020-2021-es idény során elvesztette kezdőhelyét és epizódszereplőként csupán ötször volt eredményes az elmúlt bajnoki kiírásban. Idén nyáron klubja nem titkoltan már az eladását szorgalmazza. Benedetto két évvel ezelőtti leigazolása óta 70 mérkőzésen 17-szer volt eredményes a dél-francia klub színeiben.

Az ötszörös argentin válogatott játékos karrierje korábbi szakaszában hazájában az Arsenal Sarandi, a Defensa y Justicia és a Gimnasia La Plata csapatait erősítette, valamint a Bocához való átigazolása előtt Mexikóban profiskodott a Tijuana és a Club América színeiben.

Benedetto már az ötödik argentin játékosa lett az Elche csapatának, ahol együtt futballozhat a támadósorban Lucas Boyéval és Guido Carrillóval, valamint az egykori bocás-csapattárs Iván Marconéval és a rutinos Pablo Piattival.