Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Félbeszakadt a francia bajnokság rangadója – videóval

Nem a futballról maradt emlékezetes a francia bajnokság (Ligue 1) harmadik fordulójának vasárnap esti rangadója az OGC Nice és az Olympique Marseille csapatai között, a mérkőzést ráadásul nem is fejezték be…

(Photo by John Berry/Getty Images)

A mindvégig felfokozott hangulatban zajló összecsapás az OGC Nice és az Olympique Marseille csapatai között a 74. percben félbeszakadt.

A hazaiak Kasper Dolberg találatával 1-0-ra vezettek, amikor a 74. percben az OM egyik legjobb játékosa, Dimitri Payet egy szöglet elvégzéséhez készülődött, amikor egy szurkolók által bedobott vizes palack eltalálta, ő pedig visszadobott egy flakont a szurkolók közé, mellyel magára haragította a drukkereket. A hazai szurkolók nyomban berohantak a pályára, majd nem sokkal később szinte teljesen ellepték azt. Elképesztő jelenetek zajlottak a játéktéren, a két szurkolók a vendég labdarúgókra vadásztak, miközben a két csapat játékosai és stábtagjai is egymásnak estek. A játékvezető úgy döntött, félbeszakítja a mérkőzést. Több mint egy órán keresztül szünetelt a játék, mígnem később folytatni lehetett volna a játékot, ám a bíró felszólítása ellenére az Olympique Marseille játékosai nem voltak hajlandó kimenni a folytatásra. A hazaiak folytatták volna a mérkőzést, mintha következne az ominózus szöglet, majd a játékvezető, ellenfél hiányában lefújta a meccset.

A találkozó további sorsáról a francia szövetség fog majd ítéletet hozni, az általános vélekedés szerint a hazaiak kapják 3-0-val a három pontot, mivel a vendégek nem folytatták a mérkőzést.

OGC Nice – Olympique Marseille 1-0 (1-0) – félbeszakadt a 74. percben
Gólszerző: Dolberg (49.), ill.

A 3. forduló eredményei:

Péntek:
Brest 2–4 PSG

Szombat:
AS Monaco 0–2 RC Lens
St. Etienne 1–1 Lille OSC

Vasárnap:
Olympique Lyon 3–3 Clermont Foot
Girondins Bordeaux 1–1 Angers
Metz 1–1 Reims
Montpellier 3–1 Lorient
Strasbourg 1–1 Troyes
Rennes 1–0 Nantes
OGC Nice – Olympique Marseille 1-0-nál félbeszakadt

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye