Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: a Shakhtar Donyeck kiejtette az AS Monacót – Videóval

A Bajnokok Ligájában a héten a főtáblára jutás volt a cél, a szerdai játéknapok három mérkőzést bonyolítottak le, amelyből mind izgalmasnak ígérkezett, de végül nem így lett.

(Photo by Stanislav Vedmid/DeFodi Images via Getty Images)

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló, visszavágó

A Salzburg meglepetésre kis híján döntetlen játszott hazai pályán a Bröndbyvel, idegenben azonban magabiztosabb játékkal rukkoltak elő, aminek az eredménye korán meg is lett, ugyanis már a 4. percben a 18 éves támadó, Sesko remek lövésével megszerezték a vezetést (0-1). Alig hat minutummal később pedig már kettővel mentek az osztrákok, az amerikai Aaronson tudta bevenni a dánok kapuját Sesko átadásából (0-2). A hazaiak a 62. percben egy kicsivel közelebb kerültek a továbbjutáshoz, ámbár ez még így is nagyon messzinek tűnt, a védő Andreas Maxso tudott szépíteni az eredményen (1-2). További gólt már nem sikerült szereznie a dánoknak, ennek következtében a Salzburg jutott be a csoportkörbe.

BröndbySalzburg 1-2 (0-2)
Játékvezető: C. Del Cerro (spanyol), Helyszín: Brøndby Stadion (Brøndby)
Gólszerzők: A. Maxso (62.) ill. B. Sesko (4.), B. Aaronson (10.)

Továbbjutott a Salzburg 4-2-es összesítéssel.

A Dinamo Zagreb az első találkozón meglepetésre beleszaladtak egy háromgólos vereségbe, így már a legelejétől nekiestek moldáviai ellenfelüknek szomszédaink. Azonban a vezetést majdnem a vendégek szerezték meg a 4. percben, de Sebastien Thill csak a kapufát találta el. Ezt követően leginkább átlövésekkel próbálkoztak a zágrábiak, de ezek rendre jócskán elkerülték a Tiraspol kapuját. A találkozó egészére igaz is maradt ez, hogy átlövésekre támaszkodtak a horvátok, valamint beadásokra, de a moldáviai alakulat állta a sarat, így a Zagreb 180 perc alatt egyetlen gólt sem tudott szerezni, míg az első mérkőzésen hármat is kapott, ezáltal megérdemelten jutott tovább a Sheriff Tiraspol, aki történelme során először szerepelhet a Bajnokok Ligájában.

Dinamo ZagrebSheriff Tiraspol 0-0 (0-0)
Játékvezető: D. Orsato (olasz), Helyszín: Stadion Maksimir (Zágráb)
Gólszerzők:

Továbbjutott a Sheriff Tiraspol 3-0-ás összesítéssel.

Az odavágón a Shakhtar egygólos győzelmet arattak a franciák otthonában, amire nem sokan számíthattak, de a vendégek bizakodóan látogattak így is az ukránokhoz. A találkozót nagy lendülettel kezdték a hercegségiek, aminek a 18. percben lett meg a gyümölcse, ekkor ugyanis Wissam Ben Yedder vezetéshez juttatta együttesét (0-1). Sőt, még az első játékrészben meglövi saját maga és csapata második gólját is a mozgékony támadó, Ben Yedder, így már a franciák álltak továbbjutásra (0-2). Ekkor már úgy tűnt, hogy a vendégek meglövik harmadik találatukat is, de az nem akart összejönni, ami meg is bosszulta magát és a 74. percben egalizálja a párharc összesített eredményét a Shakhtar Donyeck a mérkőzésen az első kaput eltaláló lövéséből, amely Marlos nevéhez fűződik (1-2). Ezt követően jöhetett a hosszabbítás, amelyben szintén jobb volt a Monaco, azonban a 114. percben egy Aguilar öngólnak köszönhetően az ukránok jutnak be a 32 csapatos főtáblára.

Shakhtar DonyeckAS Monaco 2-2 (0-2)
Játékvezető: A. Taylor (angol), Helyszín: Metalist Stadion (Harkov)
Gólszerzők: -Marlos (74.), Aguilar (114. – öngól) ill. Ben Yedder (18. és 39.)

Továbbjutott hosszabbítást követően a Shakhtar Donyeck 3-2-es összesítéssel.