Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: Simon Kjaert és a dán orvosi stábot tüntették ki az Elnöki díjjal

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a csütörtöki Bajnokok Ligája csoportkör sorsolásán több díjat is átadott, többek között az Elnöki díjat, amit azok kapnak, akik a pályán kívül is példamutató magatartást mutatnak. Mindezt, ahogy ez már előzetesen is tudnivaló volt, a dán válogatott orvosi stábja, illetve a csapatkapitány, Simon Kjaer vehette át. 

(Photo by Burak Kara – UEFA/UEFA via Getty Images)

Simon Kjaer azóta is ragaszkodik ahhoz, hogy “nem ő volt a hős”, amikor lélekjelenlétének és gyors reakciójának köszönhetően megmentette Christian Eriksen életét, akinek leállt a szíve Dánia nyitómeccsén az Európa-bajnokságon.

Az Inter játékosának életét a gyors reakciók mentették meg. Kjaer volt az első, aki odarohant hozzá, stabil oldalfekvésbe rakta, kihúzta a nyelvét, nehogy lenyelje, majd elkezdte a szívmasszázst is, mire odaért az orvosi stáb, akik szintén fantasztikus munkát végeztek, mivel ők hozták vissza az életbe a középpályást. Kjaer ezenkívül szólt a csapattársainak is, hogy állják körbe, hogy ne lássa az egész világ a szívszorító jeleneteket, de ő ment oda először megvigasztalni Eriksen pályára rohanó és pánikba esett feleségét.

Az orvosi stáb ott volt a csütörtöki BL-sorsoláson, és személyesen is átvehették a díjat, míg Kjaer egy videóüzenetben mondott köszönetet az elismerésért, de továbbra is kiemelve, hogy a csapatáért és a csapatának veszi át ezt a díjat.