Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Komoly kapusgondok a Napolinál

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli együttese mindkét állandó játéklehetőséghez jutó kapusa sérüléssel bajlódik, és egyelőre csak találgatni lehet, hogy a bajnoki folytatásban ki fogja védeni az azúrkékek ketrecét…

(Photo by MB Media/Getty Images)

A már korábban csigolyatörése miatt harcképtelen Alex Meret után a kolumbiai válogatott legutóbbi világbajnoki selejtezőjén David Ospina is megsérült, és egyelőre csak találgatni lehet, hogy mennyi időt kell kihagyni.

Ugyanakkor az Il Mattino értesülései szerint a Partenopei vezetősége máris fontolóra vette a szabadon igazolható veterán Antonio Mirante szerződtetését. A 38 éves rutinos hálóőr pályafutása során többek közt a Juventus (2004-2007), a Sampdoria (2007-2009), a Parma (2009-2015), a Bologna (2015-2018) és az AS Roma (2018-2021) alkalmazásában állt. Mirante utoljára a “farkasoknál” az utolsó három év alatt 35 tétmeccsen védett, az elmúlt szezonban 15 találkozó, abból 13 bajnoki jutott neki.

Meret és Ospina esetleges kiválásával a Napoli egyetlen bevethető kapusa a 21 éves Davide Marfella lenne jelen állás szerint, akinek még egyetlen Serie A-s mérkőzés sem szerepel a repertoárjában, s az elmúlt két évben a harmadosztályú Bari cserekapusa volt.

A 2021-2022-es szezont két győzelemmel indító déli gárda a bajnoki folytatásban a Juventus együttesét láthatja majd vendégül.