Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Pjanic már meg is találta Ronald Koemant!

Mint ismert, a bosnyák középpályás egy évre a török Besiktas együtteséhez került kölcsönbe. Pjanic természetesen nem maradt adós azzal, hogy bemutatását követően beszéljen a klubváltásról.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

A katalán fővárosban mellőzött középpályás, mint azt a Marcának adott érzelmekkel teli, hosszabb interjújában is elmondta, ő maga sem értette, miért nem játszhatott a Barcában (…)De kiderült az is, hogy Pjanic és Ronald Koeman vezetőedző viszonya ahogyan azt sokan sejtettük, közel sem volt felhőtlen.

“Elfogadhatatlan volt számomra az a helyzet, ami az elmúlt egy évben zajlott. Futballista vagyok, futballozni szerettem volna, de nem tehettem.” – így Pjanic.

“Örömmel érkeztem Barcelonába, hiszen mindig is közel állt hozzám az a futball, amit a csapat képvisel. Úgy gondoltam, a klub filozófiájába is remekül illeszkedhetek! Arról már nem is beszélve, hogy csak álmodtam arról, hogy ilyen csapattársaim lehetnek! A Barca régebb óta le akart igazolni amíg a Juvénál voltam, amikor ez megtörtént, elképesztően boldog voltam! Számítottam ugyan nehézségekre, de nem olyanokra, amik történtek!” – folytatta a 31 esztendős játékos.

“Érzékenyen érintett a helyzet, sokat sírtam is. Olaszország után tudtam, hogy készen állok az új kihívásra, kész voltam megugrani karrierem következő lépcsőfokát, és mindent beleadni gyerekkorom kedvenc csapatáért… ekkor azonban ott volt az edző, akiről hirtelen nem is tudom, mit mondhatnék!” – fogalmazott Pjanic, majd kitért Ronald Koemanra.

“Mai fejjel sem értem az egészet! Magam sem tudom, mik voltak az elképzelései. Sohasem akarta megbeszélni velem a terveit, nagyon keveset ültünk le egymással. Nem csak én, sokan az öltözőben nem értették, hogy mi lehet Koeman valódi problémája velem. Mindig is remek kapcsolatot tudtam kialakítani az edzőimmel, kivétel vele. Őszintén nem tudom megmondani, miért viselkedett így! Talán nem akarta vállalni a beszélgetéseket, nem akart konfrontálódni, mivel nem biztos, hogy tudná kezelni az ilyen helyzeteket! Az elmúlt szezon második fele volt a legrosszabb! Koeman ott már egyáltalán nem tisztelt, egyszerűen átnézett rajtam!” – így a bosnyák karmester, aki mint mondta, arra készül, hogy újra felépítse magát.

“Örültem a Besiktas megkeresésének. Egy percig nem gondolkoztam azon, hogy elfogadjam-e a lehetőséget! Játszanom kell, újra rendszeresen futballozni. Alig várom, hogy ez újra megtörténjen velem!”