Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: meleg volt a vége, de Magyarország legyőzte Andorrát

A magyar válogatott két vesztes világbajnoki selejtező után Andorra ellen szépített a sorozat 6. fordulójában: nemzeti csapatunk 2–1-es sikert aratott.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A szinte teltházas összecsapás a lehető legjobban indult a magyarok számára, akik Szalai Ádám révén már a 9. percben előnyhöz jutottak – a csapatkapitány büntetőből volt eredményes. Nem sokkal később egy szöglet utáni beadásra Botka Endre érkezett, így már kettővel mentek Marco Rossi fiai. A kétgólos különbséget sikerült a szünetig megőrizni.

A fordulást követően többek között Szoboszlai Dominik és Sallói Dániel is beállt, ám a piros-fehér-zöldek már nem tudták újra bevenni az ellenfél kapuját. Magyarország a második játékrész végén többször is beszorult, a védelem bizonytalan volt. Andorra ráadásul egyenlíteni tudott, ám utólag ez csak szépítő találatnak bizonyult.

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel a 4. helyen áll a vb-selejtezős csoportjában, méghozzá 10 ponttal.

Magyarország – Andorra 2–1 (2-0)
Helyszín: Puskás ArénaJátékvezető: Rade Obrenovic
Gólszerzők: Szalai Á. (9. – büntető), Botka (18.), ill. Llovera (82.)
Sárga lap: Sallai (12.), Szalai (89.), Tamás (90+3.), ill. E. Garcia (9.), Vieira (38.), San Nicolas (63.), Jiménez (87.)

Magyarország: Dibusz – Botka, Lang, Szalai, Fiola – Kleinheisler (Szoboszlai 46.), Nagy (Gazdag 65.), Schafer – Sallai (Sallói 46.), Szalai, Schön (Nikolic 74.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Andorra: Álvarez – San Nicolas, Llovera, E. Garcia, Jiménez, M. Garcia – Jordi Alaez, Vieira (Martínez 76.), Cervos (Martínez 76.) – Pujol (Lima 80.), Betriu (Bernat 80.). Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez.

A csoport aktuális állása: